Dagbok

20130811 Sista dagen på semestern....

Sitter på altanen med regnet smattrande mot taket och summerar allt som har hänt detta sommarlov och semester. Det har varit en fantastisk sommar med sol, bad, hundar, hästar, kattungar, musik, karuseller, mat, vänner och mycket mera. Att sitta vid datorn har ju som synes inte direkt varit prio ett men här kommer en liten kavalkad av bilder från våran sommar.

Att avsluta semestern på restaurang med en god middag tillsammans med våra bästa vänner och fira Katharina och Kayans vinst och cert i elitspår idag är ju pricken över i.

HIPP HIPP HURRA FÖR BÄSTA KAYAN & KATHARINA!!!!

blandat201020112012-877.jpg

 

sommaren2013-043.jpg

Måste bara visa detta fina klädstreck som pappa gjort. Det slår alla torkvindor i världen. Blir man sugen på ett så kan man ringa mig för beställning och prisuppgift.

sommaren2013-040.jpg

För fjärde året i rad träffades vi Helena, Putte, Stefan J, Katharina, Plupp, Stefan och jag och åkte flotte, käkade trerätters och snackade en himla massa. Superkul att få följa med på Helenas flotte på Orsjön och bara njuta och ha det bra.

sommaren2013-039.jpg

Blir ju några vändor  i veckan genom Växbo by nu när hästen är flyttad. Passerar då denna fina "äggbod" där Larsa & Gunilla säljer hemägg som jag brukar stanna till och köpa. Passa på att handla om ni har vägarna förbi.

sommaren2013-037.jpg

Heykir har nu flyttat från Söräng till Rengsjö. Tanken var ju att det skulle bli två hästar men tyvärr blev Gosi aldig bra i sitt ben och fick då stanna kvar på gården i Söräng. Heykir trivs som fisken i vattnet i Rengsjö på Återgården hos Ulrika Backan. Stort stall, fina hagar, bra ridvägar, ridbana och kompisar i Alice ålder som har egna hästar, bättre än så kan det nog knappast bli. Ulrika Backan är ju dessutom duktig instruktör och tävlar aktivt med Islandshäst så där finns det mycket att lära av för både Alice och mig. Många timmar har tillbringats I Rengsjö denna sommar. 

sommaren2013-034.jpg

 

sommaren2013-035.jpg

Förenade nytta med nöje på en av ridturerna och plockade många och fina hallon som frystes in för kommande behov.

sommaren2013-038.jpg

Dom här fina små sötisarna(Nemo som flyttat till Laviken gick ur bild hela tiden)hittade jag en kväll när jag skulle ta in hästarna. 4 missar som var trötta och uttorkade och utan mamma kom gåendes i hästhagen. Lyckades få tag på alla och tog med dom in till stallet. Fick höra att mamman var sjuten(Fy f#n!!!). Lyan hund & katt sponsrade med mjölkersättning för kattungar så efter ett par dagar hade dom söta missarna återhämtat sig bra och var busiga som kattungar ska vara. Alla har fått nya hem så det här var en saga med lyckligt slut trots allt.

Plupp(Svart), Saffran och Hedvig, Nemo kunde inte vara still medans jag fotade.

sommaren2013-036.jpg

Tre sötingar och goda vänner. Moria, Tom och Noss. Har försökt träna hund också mellan alla turer till Heykir men det har inte blivit lika mycket träning som jag önskat. Var sak har sin tid.... 

sommaren2013-031.jpg

Ja, denna sommar har poolen använts flitigt av både gammal och ung.  Jag tar nästan varje dag ett dopp tidigt på morgonen och ett dopp sent på kvällen oavsett väder. Men å andra sidan badar jag ju nästan innan isen hunnit gått...

sommaren2013-028.jpg

 

sommaren2013-030.jpg

Stefan,jag Alice & Carl åkte på en lite semester tripp till huvudstaden för att gå på allsång på Skansen. Men vi hann med lite annat också när vi var där.

Gröna Lund!

sommaren2013-012.jpg

Middag på tre Byttor på Skansen

sommaren2013-024.jpg

En tur förbi ABBA museet

sommaren2013-013.jpg

En titt på alla fina djur på Skansen och Skansen akvariet. Där var en utställning med världen farligaste spindlar så jag tog en extra titt på svarta änkan. Liten ca 1 cm, svart, giftig och skygg.

Men den här gråsälen var inte skygg utan visade gärna upp sina färdigheter och lät sig villigt fotas. Gråsälen kan bli upp till tre meter lång och väga 300 kg. Det är både långt och mycket det. (Våran häst väger 350 kg)

sommaren2013-020.jpg

Magnus Uggla var en av artisterna på allsången denna kväll. Eftersom vi var på Skansen hela dagen hann vi med att se tre uppträdanden med honom. Alla lika bra.

sommaren2013-026.jpg

Alice och jag var till Järvsö en fin kväll i Juli och tittade på Diggiloo.

sommaren2013-010.jpg

Alice & Andreas Weise

sommaren2013-011.jpg

Lemurerna(lemur catta) finns i vilt tillstånd på Madagaskar men vi hittade dom när vi gjorde Furuvik för en dag.

sommaren2013-002.jpg

Det är tredje året på rad som Alice, Fanny, Petra och jag åker till Furuvik. Jag och Petra tittar gärna på djuren medans tjejerna helst vill var på tivolit och åka karusell, käka karamell och köpa lotter

sommaren2013-004.jpg

Vint blev det också!...

sommaren2013-005.jpg

 

Ja summan av kardemumman har sommaren varit fantastisk och den är ju inte slut än. Men min semester är slut för denna gång så nu är det bara att ställa väckarklockan inför morgondagen.

 

 

 

20130709 Vallhundskurs med änglavakt

Förra veckan var jag på en tvådagars vallhundskurs för Johan Lindahl. Johan bjöd på en otroligt givande och rolig kurs med både lite clinic och individuella övningar för oss. Övningarna syftade till att utveckla hund och förare i ett gemensamt samspel kring fåren. Syftet med vallhundsträningen ska vara att försöka hjälpa hunden i träningen så att man slipper hamna i konflikter.  Noss och jag tränade grunder i fållan, fösning, gå ur balans och delning. Nu känns det som jag skulle kunna valla hela dagarna och träna på allt bra som vi fick med oss hem från kursen. Tusen tack Johan för en bra kurs och din sunda och logiska inställning till hundträning. Tusen tack till Linn & Carina som ordnade kursen. Längtar redan tills nästa träff.

vallhundskurs2013-001.jpg

I väntan på¨våran tur att träna satt vi och njöt i värmen och tittade på dom andra kursdeltagarna. Plötsligt börjar det låta knepigt bakom oss och jag hör hur någon skriker spring...Hinner bara resa mig ur stolen och vända mig om då jag ser en tall komma rasandes mot mig och hundarna. Som tur var är det bara tallkronan som når oss och faller över stolen där jag nyss satt. Noss kröp ur kopplet, Tom hamnade under en gren och jag fick en gren i huvudet man vi klarade oss utan större skador. Jag var lite skakig i mina ben efteråt men hundarna var precis som vanligt och tur var väl det. Tror det kallas änglavakt......

Mina fina pojkar i en före och efter bild.

vallhundskurs2013-002.jpg     vallhundskurs2013-003.jpg

 

 

20130707 1 årig bröllopsdag

Oj,oj,oj vad tiden går fort. För ett år sedan så vigdes jag och Stefan vid stranden i Laviken, och då såg det ut så här.

Herr & Fru Söderström

2012-brollop-stefan-o-ullis-154.jpg

Den fina brudbuketten

2012-brollop-stefan-o-ullis-151.jpg

Den söta brudnäbben Alice

2012-brollop-stefan-o-ullis-55.jpg

 

 

20130624 14 dagar av sommarlovet

Fotboll

Det har bara gått 14 dagar av sommarlovet och vi har redan hunnit med så mycket roligt. Alice har börjat spela fotboll med Rengsjötjejerna F11. Första matchen spelades i Arbrå.  Matchen slutade oavgjort 2-2. Magnus Hedman var där och invigde nya gräsplanen samt hade en lite föreläsning om sina erfarenheter när det gäller fotboll och kanske främst hur viktigt det är hur vi föräldrar agerar mot våra barn när dom utövar sina sporter. Det ska vara kul att att spela boll inte en massa måsten och krav. Kom i håg att fråga barnen ibland efter träning eller match - Har du haft kul?... var Magnus budskap till oss föräldrar.

sommarlovet-2013-001.jpg          sommarlovet-2013-002.jpg

 

Middag med vänner

Ja det var en kväll i Juni då när sommarn är som bäst...som vi blev bjudna på en god grillmiddag hos bästa vännerna Plupp & Katharina. Hundarna hann också med och leka en sväng. Tom & Kaya = Bästa vänner

sommarlovet-2013-006.jpg         sommarlovet-2013-007.jpg

 

Examen

Vår underbara "lilla" tjej examenskädd och har just slutat trean. Till hösten blir det dags för mellanstadiet men först ett långt härligt sommarlov får vi hoppas.

sommarlovet-2013-018.jpg

 

Clinic

Jag och Malin var till Edsbynsbrukshundklubb på en jättebra clinic om lek och lekinlärning med Sophie Schelin. Sophie arbetar som hundpsykolog och instruktör i Jämtland. Hon är aktivt tävlande i lydnad och sök med sina två hundar samt uttagen till Svenska landslagets elitsatsnings spetsgrupp. Sophie visade hur man genom leken kan få en härlig relation med hunden samt komma åt "inlärningsproblem" på ett lättsamt och roligt sätt. En mycket trevlig och lärorik kväll var det.

sommarlovet-2013-019.jpg

 

Näver

Veronica och jag har varit ute och plockat näver. Det gäller att passa på när björken savar och när någon ska avverka några träd. Vi fick tag i jättefin näver som förhoppningsvis ska resultera i några fina och varma ullsulor till hösten.

sommarlovet-2013-020.jpg      sommarlovet-2013-021.jpg

 

Ridläger

Alice & Anna-Moa har varit på ridläger hos Marita och Ready Teddys Islandshästar. Bästa lägret ever enligt tjejerna. Det var bara en nackdel, lägret var för få dagar. Ridning, bad, kortspel, övernattning m.m. ja allt som ett ridläger ska ha.

sommarlovet-2013-022.jpg     sommarlovet-2013-023.jpg

 

Midsommar

Midsommar firades enligt tradition vid Växbo kvarn. Till firandet vid Trolldalen åkte vi lövad vagn efter fyrhjulingen och picknick korgen var packad. Alice och Moa hade även gjort en jättesöt liten midsommarstång som barnen i Laviken kunde dansa runt.

sommarlovet-2013-029.jpg

sommarlovet-2013-030.jpg

Moa,Alice & jag invigde midsommarafton redan 01.00 med ett nattligt poolbad.

sommarlovet-2013-027.jpg

 

Fina tavlan

I kväll hade vi besök från Stockholm. Lasse & Anita kom med en superfin tavla som Stefan och jag fick i bröllopspresent. Anita kan det där med motiv hon & tavlan gör sig så fin på väggen i rummet. Mamma och pappa kom också upp till Laviken så det blev lite av en släktträff med middag, prat och bad.

sommarlovet-2013-031.jpg  sommarlovet-2013-032.jpg

 

 

20130531 Kristen, nä inte direkt

Jag är både döpt och konfirmerad i Svenska kyrkan men inte är jag kristen för det. Uppenbarelser i kristlig mening har jag inte haft, men ibland händer det mest underliga saker i vardagen som får en att fundera och tänka till lite extra men inte är jag kristen för det.

För att inte "utnyttja" Gudshus allt för mycket så blev det en borgerlig vigsel för mig och Stefan förra sommaren. Lite konstigt det där, då den dagen och dagen då Alice föddes är dom dagar jag känt en stor välsignelse.

Oj,Oj, Oj vad rörigt detta blev men det är väl så livet är och jag tror nog inte jag är kristen i alla fall. Kristen eller ej tycker jag att den Svenska verisionen av den kristna Sinnesrobönen (Reinhol Niebuhr) är så talande men kan vara ack så svår att leva upp till.

Sinnesrobönen

"Gud,ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra,

mod att förändra det jag kan och

förstånd att inse skillnaden."

katharina-kaya-017.jpg

Fick den finaste av buketter på morsdag av bästaste Alice och Stefan. Tack fina ni, jag älskar er!

 

20130525 En höjdar dag

Schemat för dagen var fullspikat. Började morgonen med en långpromenad med alla hundar i det fina vädret. Sedan bar det av till Edsbyns Brukshundklubb för att hejja på våra bästa kompisar Katharina & Kaya som tävlade elitspår. Med resultatet 10 på spårupptag och spår till följd av 9 & 9,5 på uppletande bådade det gott för dagens tävlingsresultat. Visst gick det vägen och det med bravur. Katharinas ledord brukar vara -allting kan vi göra bättre men denna höjdardag var dom BÄST!!!!!

Vinst & Cert till

Katharina & Kaya

katharina-kaya-013.jpg

Grattis!!!!

Efter att  Jag, Tom & Noss fått vara med och dela glädjen med Katharina & Kayan gick resten av dagen som på räls. Från Edsbyn bar det först av till Växbo för att kolla på A-lags matchen som "bonussonen" Carl var med och spelade. Växbo-Kilafors 2-1. Carl gjorde bra ifrån sig i A-laget trots sina unga år.

katharina-kaya-015.jpg

 

Efter matchen bar det av till Enånger och fina vännerna Linn & Susanna för att hämta hem Alice som sovit över där. Hann lagomt hem till Laviken för att lasta ur bilen, lämna Alice, hämta Stefan och sedan bar det av till Kråsen för uppvaktning av dagens vinnare och äta en supergod middag a´la Plupp. Nu har jag nog fyllt dygnets alla timmar med trevligheter och kommer nog somna ovaggad.

 

 

20130517 Vävdagar i Forsa med mera....

I går var jag på min första mässa med tjejerna på Filtmakeriet. I Forsa anordnas varje år en mässa för alla som är intresserad av textilt hantverk. Åkte tidigt, tidigt i går morse för att hinna bygga upp montern till mässan öppnade. Hade det varit en tävling i finaste montern tror jag våran hamnat på topp tre i alla fall. Det är fantastiskt att få jobba med tjejerna på Filtmakeriet och alla fina produkter som man tar fram där. Helsvenskt rakt igenom och dessutom ligger tillverkningen här i Hälsingland.  Gör gärna ett besök i Kilafors och den fina butiken eller titta in på www.filtmakeriet.se

massa2013-020.jpg

På klämdagen förra veckan var Alice och Linn med mig en dag på Filtmakeriet och arbetade. Jag tror det var uppskattat, dom hade i alla fall mycket att stå i. Fin, fina grejer fick dom med sig hem också som dom gjort själva.

massa2013-007.jpg

Alice & fina Heykir

massa2013-015.jpg

Just nu känns det som det är ridning för hela slanten. Det är jättekul att få se hur Alice och Heykir börjar finna varandra nu och bli samspelta.

massa2013-010.jpg

Louise har varit med och drillat Heykir lite extra.

massa2013-013.jpg

Men viktigast av allt är det att vårda och pyssla med hästen och det uppskattar verkligen Heykir. Han njuter när han blir ompysslad och kan stå still nästan hur länge som helst.

massa2013-018.jpg

Vi har även firat Anna-Moa som fyllt tvåsiffrigt.

Hipp Hipp Hurra! Grattis 10 åringen!!!!

massa2013-006.jpg

Två av födelsedagsfirarna. Bästa kopisar och kusiner Alice & Erik

massa2013-003.jpg

En underbart skön kväll förra veckan passade jag på att lägga några spår. Ett var till Kayan och Katharina. Ser inte riktigt ut som Katharina och Kayan är överens om vilket håll dom ska åt, men när väl överenskommelsen var klar gick spåret galant och alla föremålen hittades.

massa2013-002.jpg

Tom & Noss nöjda och trötta efter sina spår. Det är ju roligt med spår men tyvärr räcker inte tiden till att hålla på med allt. Spår får därför vara en bonusaktivitet när det finns tid över till att prioritera lite i den annars fullspäckade agendan.

massa2013-001.jpg

 

 

20130501 Vårtecken

Ett säkert vårtecken är i allafall när fåren får flytta till sommarbete. Dom var alldeles till sig när dom kom till hagen, sprang och skuttade runt som galningar. Det hade gått hårt åt hagen av all snö i vinter så mycke behövde lagas, men som tur var hjälpte Erik till.

valborg-2013-004.jpg

Tom hjälpte också till att bär stolp. Tom och Erik var ett bra team under dagens arbetspass.

valborg-2013-005.jpg

Lite mys i fårhagen.

valborg-2013-016.jpg

Dom riktigt njuter av att bli kliade.

valborg-2013-018.jpg

Hårfager är dom också än. Men till veckan hoppas vi på att Bosse fårklippare kommer.

valborg-2013-015.jpg

Äntligen är vallningssäsongen igång igen. Noss är som alltid redo.

valborg-2013-011.jpg

Tom lurar i buskarna och tror att ingen ser honom.

valborg-2013-012.jpg

Vår i fårhagen.

valborg-2013-021.jpg

Vi firade valborg i Kråsen tillsammans med Plupp, Katharina, Putte, Helena, Maggan H och Yngve. Grillad älg och potatisbakelse. I väntan på efterätten passade Katharina och jag på att träna lite hund. Det gäller att utnyttja tiden till fullo. Tack för en fin och trevlig kväll!

valborg-2013-013.jpg

 

 

 

20130422 Sida vid sida

Tre lediga dagar med fint väder och  fyllda med må bra aktiviteter. Fredagen inleddes med långpromenad med hundarna och när Alice slutat skolan var det dags för en shoppingrunda. Alice skulle handla lite grejor till Heykir och lite kläder till sig själv. Det var nämligen disco på fredagskvällen på Lust & Lära skolan.

Lördagen bjöd på lika fint väder men då började vi dagen med lite ridning. Heykir står fortfarande kvar i Söräng hos Maritha så vi har tillgång till både paddock och ovalbana. Lördagkväll var det grillfest hos oss och vi invigde nya grillen, murrikkan och altanen för i år. Trevlig kväll med fina vänner.

Heykir & Gosi sida vid sida.

bus-005.jpg

Alice & Heykir tränar i paddocken

bus-007.jpg

Full fart....

bus-008.jpg

Söndagen ägnades åt tovning & hundträning. Katharina har arrangerat lite utställningsträning för jägare och deras hundar i Arbrå. Självklar är Stefan och Finnen på plats för att träna och få tips.

Katharina ger tips och råd när det gäller både lydnad och utställningsträning.

bus-009.jpg

Christer Häll och Stefan i diskusion. Man måste inte vara jägare för att vara med och träna. Katharina, Christer och jag passade på att träna lite tävlingslydnad.

bus-010.jpg

 

20130413 Får jag presentera

vår nya familjemedlem, Alice Islandshäst Heykir. En pigg och glad vallack och förhoppningsvis en bra läromästare.

Heykir Fra Tokastödum

heykir-gosi-008.jpg

heykir-gosi-011.jpg

heykir-gosi-010.jpg

Nu väntar vi bara på att Heykirs bästa vän Islandshästen Gosi ska gå igenom en felfri besiktning och också få bli en del av vår familj.

Alice med yrvädret Gosi Fra Eskekärr

heykir-gosi-012.jpg

Nu hoppas jag på att vi ska få många fina ridturer tillsammans Alice,jag och hundarna.

 

 

20130404-07 Ramis

Sista dagarna på påsklovet tillbringade Alice & jag i Ramundberget tillsammans med Maria & Louise. Det var skidåkning på agendan, jag på längden och övriga utför. Vi lyckades också pricka in sol & blå himmel alla dagarna.

Välkommen till Ramundberget!

ramundberget2013-012.jpg

Så här fina vita fjäll ser man så långt ögat når.

ramundberget2013-004.jpg

Självklart var guldklimparna med också. Det fanns mycke att titta på, många åkte skidor med hund. Då skidspåret gick förbi alldeles bredvid husvagnen fanns det mycke att studera och ha koll på för dom här killarna.

ramundberget2013-021.jpg

När övriga gänget åkte slalom på förmiddagarna packade jag ryggsäcken och gick på långpromenad med hundarna. På eftermiddagarna blev det skidåkning så vi har inte legat på latsidan.

ramundberget2013-002.jpg

Ja inte behövde dom trängas i backarna. Tom väntar på att gänget ska komma susandes utför backen. Inte en kotte man ser. Hallå! Hallå! vart är ni???

ramundberget2013-017.jpg

Till slut kom dom tre glada skidåkarna Alice, Louise & Maria

ramundberget2013-018.jpg

Självklart blev det korvgrillning till lunch.

ramundberget2013-019.jpg

Tåååååålamoood!!! Det hade verkligen Louise då hon lärde Alice att åka snowboard.

ramundberget2013-022.jpg

Vet inte om Alice kommer att ha samma tålamod?...

ramundberget2013-023.jpg

Den här sötisen såg vi på vägen hem. En hel flock låg ute på isen, men fy vad nära öppet vatten dom är.

ramundberget2013-026.jpg

Stort Tack! till Maria och Louise för gästfriheten.

 

20130402 Påsken är över

Påsken är det bästa av alla "storhelger" tycker jag. Det känns som påsken är inkörsporten till våren, den är heller inte lika stressig som julen och man får äta massvis med godsaker. Den här påskhelgen bjöd ju dessutom på ett fantastiskt väder. Jag jobbade nästan hela påsken men hann i alla fall med att både njuta av vädret, äta gott och umgås med släkt och vänner.

Bjuder på några bilder från våran påsk.

 

Pyntar inte så mycket till påsk men ingen påsk utan ris, fjädrar och små kycklingar.

fuerteventura-2013-075.jpg

Kärringarna hade tydligen landat i Glösbo. Vi åkte förbi den här på Långfredagen när vi var på väg på hopptävling.

pasken-2013-005.jpg

Vi såg även det här gänget på väg till ridningen. Fin sammanhållning.

pasken-2013-007.jpg

Långfredagen bjöd på traditonell påskhoppning i Söderhamn. Alice och Buddy gjorde en felfri runda och fick rosett.

pasken-2013-008.jpg

På Påskafton firade vi Alice med paket, mat, fika, tårta, godis, tipspromenad och allt i glada vänners lag.  Alice önskade sig en "Påskig" tårta så då fick det bli en Tupp/Höna tårta.

pasken-2013-016.jpg

Påskdagen ägnades åt skidåkning med hundarna på isen. En lite ovan skidåkare med lite osäker stil. Men hundarna vet hur man gör för det här med skidåkning tycker dom är kul.

pasken-2013-025.jpg

Medans Katharina, Plupp och Stefan drog iväg på skidorna gick jag, Tom och Noss en härlig promenad på isen. Hur vackert är det inte?...

pasken-2013-027.jpg

En van skidåkare och på säkrare ben. Plupp med sina tre gråhundar. Katharina åkte först med Kaya och Säpo och det gick med ett huj så jag hann inte med att få fram kameran i tid.

pasken-2013-026.jpg

Alice har pysslat. Hon har lärt sig vika små Peter Pan skor av servetter.

pasken-2013-031.jpg

Nu lär hon mig så snart har vi huset fullt av små söta skor.

pasken-2013-029.jpg

 

 

20130327 Hemma igen

Tiden går fort när man har roligt heter det ju, och vi hade verkligen kul och mysigt i  Fuerteventura. Men åren går också fort, fort, fort....

Vår underbara, älskade "lilla" dotter har fyllt tvåsiffrigt. Alice fick fira sin födelsedag med att sola, bada, spela golf och äta glass i Spanien. Inte så tokig födelsedag.

Hipp Hipp Hurra! för Alice 10 år.

 

fuerteventura-2013-025.jpg

Badade gjorde vi i poolen då det var alldeles för höga vågor vid havet. Grannön Lanzarote sysns i bakgrunden.

fuerteventura-2013-045.jpg

Tidig morgon vid poolen. Tog en härlig simtur varje morgon här.

fuerteventura-2013-016.jpg

Horellområdet var stort och fantastiskt fint. Den här fina bron leder till barnpoolen och minigolfbanan.

fuerteventura-2013-022.jpg

En lite del av hotellets poolområde.

fuerteventura-2013-060.jpg

Minigolf spelade vi flera gånger. Lite tropisk regnskog över det hela.

fuerteventura-2013-036.jpg

Fina blommor fanns det gott om även om kaktusarna verkade trivas bäst

fuerteventura-2013-032.jpg

 

fuerteventura-2013-011.jpg

 

fuerteventura-2013-063.jpg

el reencuentro = på återseende

 

20130318 Snart lyfter vi...

I morgon lyfter vi  till förhoppningsvis lite sol, bad och vila. Flyget går mot Spanien, närmare bestämt Fuerteventura och en veckas semester. Det är mamma, pappa, Alice och jag som åker. Stefan är hemma och passar alla djur och Malin med familj har fullt upp med Lyan.

blandat201020112012-002.jpg

Liten blir stor. Erik har fyllt 6 år. Hipp Hipp Hurra!

blandat201020112012-026.jpg

Erik beställde en tårta med en rosa cross. Men den liknar mer en eldriven cykel kanske, men det spelar inte så stor roll då Erik var supernöjd.

tarta-till-erik-005.jpg

Har även hunnit med några turer till Marita och hennes fina islänningar. Som små murmeldjur....är verkligen sugen på en eller två.

tarta-till-erik-013.jpg

 

 

20130311 Smygöppning

Efter två veckors intensivarbete med att först tömma hela butiken på rubb och stubb(Tjocka släkten engagerad). Allt för att kunna renovera och måla om och sedan fylla upp hela butiken igen med spännande varor, var det idag dax för en smygöppning av "Nya" Lyan hund & Katt. Nu har Bollnäs fått en ny fin butik för alla hund, katt och gnagardjur vänner. Butiken erbjuder förutom tillbehör och foder även, pälsvård, dropin kloklippning, hundkurser m.m. Missa inte ett besök i stans nya fina butik för hunden och katten.

Ett stort LYCKA TILL! Malin med din fina butik.

 

lyan-006.jpg

lyan-007.jpg

lyan-009.jpg

lyan-011.jpg

 

 

20130305 Snart smäller det!

Nu har lillasyster Malin blivit företagare. Hon har tagit över Lyan hund & katt som just nu är under uppfräschning. Just nu pågår målning för fullt och ny panel på väggarna sätts upp. Butiken kommer att bli jättefin och vara lite som ett hundens hus. Här kan man handla det mesta för hunden, katten och smågnagarna. Man kan även få sin hund klippt i Malins hundtrim och det kommer även erbjudas endel hundkurser. Själv tycker jag att det här är jättekul att få vara med och ta del av. Längtar till måndag då butiken öppnar.

Alice, Moa & Malin vid Lyans entré.

lyan-hirkir-001.jpg

Här är det storstädning på gång. Reglarna är på plats för att få ny panel och sedan är det dax att byta ut den babyblå färgen mot en varm gul färg som passar mer ihop med mattan.

lyan-hirkir-003.jpg

Nu har det blivit ny panel på väggarna och en heldel har målats om. Gult och vitt.

lyan-hirkir-009.jpg

 

20130301 Ridtur

Får jag presentera en nittonåring vid namn Heikir. En go och gla´ Islandshäst som Alice var och red på idag. Härlig start på sportlovet för Alice. På fredag är det dax igen och då ska även jag provrida honom så vi får väl se hur det går, men jag längtar redan.

lyan-hirkir-005.jpg

Alice och Heikir tar en tur på den fina ridbanan.

 

lyan-hirkir-007.jpg

 

20130228 Fin målning

Nu har det superfina vandringspriset som Seppo vann i Hudiksvall kommit. Konstnären heter My Hansson och hon målar jättefina djurporträtt i akryl. Titta gärna in på hennes hemsida My Kind of Art får ni se massor av fina bilder. Synd att målningen bara är till låns den sitter så fint på  väggen i vårat vardagsrum. Men vi får njuta av den i ett år i allafall.

skoter-004.jpg

 

20130228 Kul på isen

I lördags när jag var i Orbaden på Vallhundsklubbens årsmöte passade Stefan och Alice på att åka på skoterutflykt. Hästkrafter är något som både far och dotter har som gemensamt intresse. Alice gillar fyrbenta hästgrafter mest men hon säger inte nej till en tur på skoter med pappa. Söndagen bjöd på varmt väder, dock ingen sol men att leka, grilla korv och åka skoter på isen fungerar lika bra ändå.

Noss är herre på täppan och passar Stefan och Alice nya leksak.

 skoter-011.jpg

Korv är gott och speciellt när man är ute och grillar över öppen eld. Jocke, Erik och Alice grillar för fullt.

skoter-026.jpg

Hundarna var naturligtvis med på isen. Noss hittade en pinne som han lekt "du kan inte ta mig"med Emil(Grannens hund). Vilket fantastisk skådespel hundarna bjöd på, så kul att titta på dom hur dom kommuniserar med varandra.

skoter-013.jpg

 

20130210 Väl valda ord

Kloka ord och en klok och vis hund.

hundar2013-001.jpg

Älskade barn:

Det finns bara två bestående gåvor vi kan skänka våra barn. Den ena är rötter, den andra vingar./Hodding Karter

Omtanke:

Det säkraste måttet på en människas karaktär är hur hon behandlar personer som hon inte har någon nytta av och hur hon behandlar personer som inte kan slå tillbaka./Abigail van Buren

Lycka:

Lycka! Åh, det är mycket enkelt. God hälsa och dåligt minne./Ernest Hemingway

Väntan:

När en dörr stängs, öppnas en annan. Men vi tittar ofta så länge och ångerfullt på den stängda dörren att vi inte ser den som har öppnats för oss./Alexander Graham Bell

 

Kram till er alla & ha en bra dag!!!!

 

20130210 Snö, snö och åter snö....

Nu längtar jag efter vårtecken så det nästan värker i kroppen. Ljus, sol och värme vill jag ha och eftersom det inte finns här får väl jag åka dit det finns. Letar febrilt efter en resa till värmen och hoppas vi lyfter i mitten på mars. Men under tiden får man njuta och minnas guldkorn som hänt tidigare i år som tex:....

 Den här fina buketten fick jag med blombud till jobbet för ca en och en halv vecka sedan. Tack snälla "Seppo" för dom fina blommorna, det värmde. Tänk vad finnar kan...

hundar2013-019.jpg

Längtar till gröna hagar & ängar så man kan träna vallning igen. Har ju planer för både Noss & Tim i sommar. Men i väntan på det får man hålla tillgodo men vallningsträning i ridhus. En lördag för några helger sedan pckade jag, Malin & Martina in oss och hundarna i bilen och for till Ljusdals ridhus. Malin & Martina gick en förberedande kurs i vallning för Eva Hallberg. Jag och Noss var med i gruppen som hade lite enskild träning. Lite ringrostig var vi allt både Noss och jag men oj vad kul det var. Närarbetsträning är alltid bra. Mjuka starter, balans, fösning och lydnad hann vi med på våra pass.

blandat201020112012-1051.jpg

Malin, Tim, Noss, Äzzo & Martina utanför Ljusdals ridhus.

hundar2013-004.jpg

Har under hösten gått en broderikurs för Barbro Ager i Långhed utanför Alfta. Vare sig man är intresserad av handarbete eller inte så är det värt att göra ett besök hos Brabro i Långheds gamla lanthandel. Det är som ett litet museum och där finns garn, tyg & knappar i massor. Nu pratar vi inte om några hundar knappar utan snarare miljoner knappar.

Eftersom ull har blivit lite av en passion för mig så vill jag gärna brodera på ull också. Så mitt nya projekt är att broder på ullvantar. Men att båda sticka och brodera tar för lång tid så jag fick hjälp av svärmor Lisa. Hon stickar vantar jag broderar. Men jag ligger i lä kan jag säga. Hinner inte riktigt med i hennes takt så just nu ligger dom här vantarna och väntar på mig.... Bild på broderier kommer senare.

hundar2013-018.jpg

Jag har ju lite att göra i väntan på våren om man säger så...

20130126 Vad vore livet utan en Finne?...

Dötrist, långtråkigt eller kanske alldeles underbart. Gäller det en Finne på fyra ben så får man hela paketet vare sig man vill eller inte. Men istället för att fokusera på det trista blickar vi framåt mot det underbara.

Den 26 januari anordnade Älghundsklubben en utställning i Hudiksvall. I utställningskatalogen i gruppen       Norsk Elghund Grå Hanar jaktklass fanns ingen mindre än

 Nr 105: Houninikorven Seppo.

blandat201020112012-683.jpg

Excellent, 1:a konkurrens, Cert, 1:a bästa hane, BIM

Det var en stolt husse & hund som kom hem på lördagskvällen med fina priser & rosetter.Med rätt handler (Sone Eriksson) & hundskötare (Katharina Hagström) så kan det ju bara gå på ett sätt. Ett stort, stort TACK till er!

 

20130113 Sköna söndag

Vaknade till en fantastiskt skön men kall söndag och inget särskilt inplanerat. Trotsade kylan och tog en långpromenad med alla hundar upp på berget.

Från vårat rumsfönster har vi den här fina utsikten som är lika fin sommar som vinter.

orsautstallningen-2013-007.jpg

Alice & Louise trotsade även dom kylan och åkte skridskor. Varm saft och varm o´boy gjorde att dom härdade ut i över två timmar på isen. Men ingen var så modig som dom så isen fick dom ha för sig själva.

orsautstallningen-2013-009.jpg

Medans tjejerna åkte skridskor tog jag en tur till mormor & morfars grav. Var ett tag sedan jag var där och kände att jag ville åka dit och tända ett ljus. Det finns så mycket som jag skulle vilja prata med dom om... Tyvärr var det så mycket snö på kyrkogården att gravstenarna inte syntes men ljuset lyser lika fint ändå fast det står en bit ifrån graven.

orsautstallningen-2013-010.jpg

 

 

20130112 Erik Moraeus minnesutställning

I morse klev vi upp i ottan och styrde bilen mot Orsa. Dax för Seppos första utställning i Jaktklass. Det har gått snart ett år sedan han ställdes ut sist så det var verkligen spännande att se hur han stod sig i konkurrens mot övriga hundar. Med en nervös Stefan och en laddad Seppo klev vi in i ett för dagen uppvärmt växthus, skönt då temperaturen ute visade -23 grader. Att det var ny miljö, nya hundar och massor av människor bekom inte Seppo ett dugg, han var som vanlig sig själv. Kunde han prata med ord skulle det nog låta ungefär så här när han kom in i växthuset - Tjena, tjena grabbar och tjejer. Hallå, Hallå ser ni mig?, hör ni mig?. Ska vi hitta på något skoj?....Ja prata är han verkligen duktig på och gjorde det gladeligen  i ca tre timmarom han inte fick gå runt och kolla läget eller bli kliad. Han vill liksom alltid ha sista ordet....Vi är inte riktigt överens om den saken han och jag.

Det var otroligt bra kvalitet på Gråhundarna. Det var fem st hanar i jaktklass och alla fick Excellent, ja herre jösses då blev även jag nervös. Men Seppo tog det hela med ro och i ringen visade han upp sin bästa sida.

Vi åkte hem med Excellent, 1:a och Ck i kkl, 2:a bästa hane med reserv cert och otroligt fina ord enligt följande: utmärkt hund, med rätta rasdetaljer, utmärkt överlinje, kors & svans, mkt bra vinklad runt om, utmärkta gråhundsfärger & rör sig med ett utmärkt steg.

Jag är egentligen inte så road av utställning men gläds verkligen åt Stefan & Seppos framgångar. Kram och Grattis till er båda!

 

orsautstallningen-2013-012.jpg   orsautstallningen-2013-015.jpg

orsautstallningen-2013-019.jpg   orsautstallningen-2013-004.jpg

 

20130106 God fortsättning!

Tiden den rusar verkligen fram. Julen, nyår, trettonhelgen har passerat och snart dax för julgransplundring. Har nog aldrig jobbat en jul så mycket som jag gjorde den här jul och nyårshelgen. Kanske därför det känns som den har rusat förbi. Jag hinner liksom inte riktigt med, än mindre skriva i dagboken. Men här kommer lite bilder från våran jul och nyårshelg.

Besök!

På jullovet fick vi även besök från Enånger. Linn och Alice passade på att åka skidor medans jag och Susanna satt inne i värmen och pratade och mös.

julen2012-023.jpg

Nyår 2012

Nyår firades i glada vänner lag. 18 stycken var vi som skålade in det nya året hos Malin & Esbjörn. Lars ,Katarina & Agnes var några av gästerna. Den här fina tulpanbuketten fick vi av dom. Jag bytte genast ut julblommorna på köksbordet mot denna fina våriga bukett.

julen2012-063.jpg

I Laviken skjuts det inga raketer eller smällare med tanke på alla djur (14 hundar, ett gäng katter och några får) utan i stället släppte vi i väg några fina rislyktor

julen2012-059.jpg

 

julen2012-058.jpg

När nyårs supén skulle inmundigas fick vi dela upp oss så alla skulle få plats.

Några satt på den inglasade altanen och

julen2012-053.jpg

 några satt inne i köket

julen2012-051.jpg

Skidor i Acktjärbo

Att åka skidor med hundarna är något av det roligaste som finns. Tyvärr räcker inte tiden till alla gånger att åka i dagsljus, men vad gör väl det när det finns pannlampa. Katharina och jag har provat mörker åkning ett par gånger och det funkar alldeles utmärkt. En av kvällarna hade vi tur och fick med oss både barn och karlar. När vi kom tillbaka till värmestugan hade Stefan och Plupp (läs Plupp) fixat eld i kaminen och grillat korv och hamburgare. Gissa hur mysigt det var på en skala...

julen2012-042.jpg

Brasan är tänd i stugan och värmer skönt.

julen2012-045.jpg

Tom, Noss & Kayan i väntan på att få bege sig ut i skidspåret.

julen2012-037.jpg

Stugan i Acktjärbo

julen2012-041.jpg

Julen 2012 i bilder

Vi turas om att fira jul hos varandra min syster med familj och jag med familj. I år var det våran tur att stå för firande, mat, gröt, fika, Kalle Anka m.m. Tur att vi bara bor ca 50 m från varandra. Barnens mormor och morfar var också med och firade med oss.

Det här fina tomteparet har vi fått av Esbjörns föräldrar i bröllopspresent/julklapp. Handmålat av  Britta Thorén(Esbjörns mamma)

julen2012-067.jpg

Naturligtvis får även djuren julklappar. Här är en som var mäkta stolt över sin...

julen2012-025.jpg

En stolt liten kille som fick en cross i julklapp av tomten

julen2012-022.jpg

Kusin mys

julen2012-020.jpg

Tre nöjda barn.

julen2012-019.jpg

Till slut knackade det på dörren och in kom inte bara en tomte utan två små snälla nissar och delade ut julklappar till både barn & vuxna.

julen2012-016.jpg

Kusifinerna får ner en och annan köttbulle, prinskorv och skinka trots att väntan på tomten är nästan olidlig

julen2012-011.jpg

Jul lunchen hos Söderströms

julen2012-007.jpg

Alice i väntan på att få öppna några julklappar på julaftons morgon. Den bästa julen någonsin sa Alice när hon gick till sängs på kvällen. Tomten och hans renar kan känna sig stolt.

julen2012-005.jpg

Jag jobbade kvällen före julafton och kunde inte vara med på "uppesittarkvällen". Men det gick ingen nöd på dom som var ledig och kunde spela bingo, äta & dricka lite gott & mysa lite grann...

Stefan, Roine, Louise & Alice koncentrerade bingo spelare.

julen2012-002.jpg

 

20121223 Dan före dan...

Från oss alla

till er alla

God Jul

&

Gott Nytt År!

 

december2012-036.jpg

 

 

20121222 Dan före dan före dopparedagen

I dag har det varit julklappshoppning på ridskolan i Söderhamn. Alice kammade hem ytterligare en rosett till sin samling. Våran duktiga lilla ryttarinna ville inte vara med på bild så istället får ni hålla tillgod med den fina rosetten och tomteluvan som hon hade på sig på hoppningen. (Luvan är finurligt gjord för att passa på ridhjälmen)

majas-cafe-2012-004.jpg

Hade på agendan att tova tofflor till Alice och Moa i julklapp. Men jag blev inte nöjd med mallarna till tofflorna så kanske det blir nyårs presenter i stället.

Vad ger man till någon som redan har allt?.. Sagt och gjort, jag vet att personen i fråga gärna eldar i öppna spisen så jag tovade ett litet "fodral" till tändsticksasken.

majas-cafe-2012-009.jpg

 

Det har tillverkats lite julgodis under veckan bla. hjortronsknyten, knäck, "mina möra" med daim, ischoklad m.m.

Fick ett jätte lätt recept på arraksbollar så det måste ju testas. Alice gjorde en fin ask att stoppa dom i så nu är dom färdiga att ges bort. Testade även att göra ljuslyktor av äpplen och det blev riktigt mysigt.

majas-cafe-2012-007.jpg

Pepparkakshjärtan med dekoration till dom små.

majas-cafe-2012-005.jpg

 

Oj vilket rasande tempo dagarna går. December månad är oftast fullspäckad med aktiviteter så varför inte försöka trycka in lite, lite till?.

Förra helgen var Katharina, Göran, Stefan & jag till Majas Café och åt julgröt och skinksmörgås. Mysig miljö, fina sker att titta på, god mat och trevligt sällskap. Kan det bli bättre?...

majas-cafe-2012-001.jpg

20121212 Det magiska datumet

Ja då har vi kommit till det datum då jordens undergång kommer att ske. Så i dag gäller det att smida medans järnet är varmt om man ska hinna göra det man vill innan det är försent.

Lev medans du kan och gör som djuren se möjligheter i svårigheterna.

december2012-042.jpg

Och var rädd om dina vänner .

december2012-044.jpg

Tänk på John Lennons visdomsord -Livet är det som pågår medan du är upptagen med något annat.....

 

20121211 Seppo the man!!!!!

Att " bara" var snygg kommer man inte långt med när man ska bli jakthund. Men är man både snygg och kan jaga kan man nog gå hur långt som helst. Det har suttit långt inne- att få ett pris på ett jakt prov men nu har det äntligen blivit. Inga höga poäng men dock ett tredje pris och jakten på cert i utställningsringen kan börja. Är man bekant med Seppo så har man en  liten aning om vad denna lilla hund kan göra, är man kompis med Seppo så vet man både vad han kan och inte kan. Men bor & lever man med Seppo så vet man att han har en enorm jaktlust och ett snyggt yttre som han är mer än väl medveten om. Och att han fortfarande är en oslipad diamant som behöver tid på sig för att mogna i jakten och att han har ett gott hjärta som han inte vill påskina för mycket för att undanröja sin tuffa image. 

Seppo som nu mer inte bara är snygg utan bevisligen också kan jaga.

blandat201020112012-683.jpg

20121202 Första advent

Första ljuset är nu tänt och dagrna räknas ner. Oj va´ mycket det är i december som ska fixas. Städa, baka, julklappar ska inhandlas, olika avslutningar, kyrkobesök, glögg kväll, julbord m.m.m. ja listan kan göras hur lång som helst. Men mitt i alla "måsten" får man inte glömma bort att njuta en stund. Något som är rogivande för mig är i alla fall att baka så det gör jag gärna och ofta.

Här är det julbak hemma hos Helena i hennes fantastiskt mysiga la

ntkök. Katharina, Helena, Svetlana & jag bakar kakor, bullar och matbröd i mängder. Ett heldags jobb men så fick vi i hop 13 olika soretrs bröd också.

december2012-001.jpg

Ingen vits att städa före bakningen och vitsen med förkläde(som dagen till ära var nyinköpt) är ju också borta om man gör som jag. Har det mesta av mjölet på golv och fötter.

december2012-002.jpg

Ett litet smakprov av det vi bakat.

december2012-004.jpg

När jag inte är hos Helena och bakar så bakar jag hemma. Här har Erik, Alice och jag gjort egen pepparkaksdeg och bakar pepparkakor och hus för allt vad vi orkar.

december2012-049.jpg

3 st hus bakade vi och dekorerade. Ett skänkte vi till Alice klass som ska ha lotteri på lucia.

december2012-054.jpg

 

Ett annat sätt att stanna upp och njuta en stund kan vara att besöka ett juldekorerat kapell. Veckan för första advent var det dags för den traditonella julauktionen på Växbo kapell. Hur mysigt som helst med tända ljus, hembakat fikabröd, tänk värda ord i all stress och fin musik. I år var det tre duktiga tjejer från klass 3 på Kilbergsskolan som sjöng och spelade julsånger. Dom fick 50 kr var i gage och det köpte dom sedan lotter för. Pengarna som kommer in på lotteriet och auktionen går till välgörande ändamål.

Alice, Hanna & Emme spelade och sjöng och skapade en mysig stämning i kapellet.

december2012-016.jpg

20121130 Snö,snö,snö,snö....

Ja så kom då snön även i år. Den ber inte om ursäkt utan bara kliver på utan att tänka på konsekvenserna. Någar älskar när den kommer och somliga inte. Jag tillhör dom sist nämda.

En av dom som älskar snön....så till den milda grad att han dyker ner djupt, djupt. Han är inte så gammal som han ser ut men med snö i hela ansiktet och nyss uppkommen ur den djupa snön blir utseendet inte så likt hans vanliga jag.

                                                             Världens bästa Tom som älskar att leka i snön.

december2012-026.jpg

december2012-027.jpg

                                                Noss "lilla pojken" gillar också snö men är lite mer försiktig än brorsan.

december2012-033.jpg

Men trots att snön vräkte ner så trotsade vi vädrets makter och bilade ner till Stockholm den 1 december för att gå på musikalen Dirty Dancing. Malin(Moa fick magsjuka och blev tyvärr hemma), mamma, Gun, Maria, Louise, Alice, jag och bästa vännerna Linn & Susanna packade in oss i två bilar och for mot huvudstaden. Resan gick hur bra som helst, vi var som tur var ute i god tid och hann äte en "god lunch" på Mc D. innan föreställningen började. Musikalen var klart sevärd men inte en av dom bästa jag sett. Men att komma ut på tur är alltid kul.

dirty-dancing-001.jpg

 

20121128 Bussresa & Klyk Nisse

Idag har jag ,mamma & en massa pensionärer varit på en liten busstur till Dalarna. Resans första anhalt var till Leksand för att lyssna på en föreläsning/visning av den så kallade ull-bädden. Att sova på en ull-bädd med ett härligt ull-täcke på sig är rena rama hälsokuren enligt leverantören. Man kan heller inte sova mer hygieniskt då ull renar sig själv. Det är en ganska dyr produkt att köpa så jag får fundera och spara tills nästa resa går av stapeln. Andra stoppet blev ca 1 mil söder om leksand. Då stannade vi till och fikade på en bondgård som hade egen gårdsbutik. Där kunde man handla korv, pölsa, skinka, tunnbröd och mycket mera. Sista stoppet innan hemresan gick till Sågmyra och butiken Trend & Tradition. Butiken som är fylld av julsaker året om, "gillar".

Alla resenärer fick välja en liten tomte som gåva och jag valde denna lilla Nisse.

december2012-010.jpg

En annan lite fin nisse som jag köpt i år är Klyk-Nisse. Han är tillverkad av Helena som driver Långmors skapargård i Vallsta. Superfin och ingen är den andra lik.

december2012-050.jpg

Klyk-Nissarna är godmodiga killar som alla tagit på sig den randiga tröjan. De är målade i akvarellfärger och skyddade med lack.

 

20121111 Farsdag och smått & gott!

I dag blev vi bjudna på farsdagsmiddag hos mamma & pappa. Vi åt öring som pappa fiskat i fjällen med sin bror Stig. Super gott!!

Grattis alla pappor på eran dag!!!

 

På höstlovet var Alice, Anna-Moa och jag på Kämpens för att vara med och slöjda lite. Tror, eller snarare vet att  jag tyckte det var mycke roligare än barnen. Men duktiga var dom och fick i hop fina pyntade träd. Tälja, såga, spika, sy och brodera var lite av det dom fick prova på.

hostlov2012-007.jpg    hostlov2012-005.jpg

 

Måste också få berätta om en fantastisk dag som min bästa vän Katharina bjöd på. Klockan åtta på torsdag morgon plockade hon upp mig i Laviken för vidare färd mot Orbaden och en underbar lååååång frukost. Smakade fantastiskt då man för en gång skull fick sitta ner och njuta på morgonen utan en massa andra bestyr.

hostlov2012-009.jpg

Sedan bar det av till Parten och Helena (Katharinas lilla syster) för tunnbrödsbakning i vedeldaad bakugn. Tre olika sorters hårdbröd och även en sorts mjukt tunnbröd hann vi med att baka. Vi avslutade dagen med att baka pizza i den vedeldade ugnen och det var den godaste jag någon sin ätit.

hostlov2012-011.jpg

Tusen, tusen tack till Katharina med familj som bjöd in mig till denna familjebakning. En riktigt må bra dag.

hostlov2012-012.jpg

 

 

20121028 Mustofflor

Nu är dom små ulliga, gulliga tofflorna färdig. Skönt att ha nu när vintern kommer. Tyvärr lite för små för mig så jag får nog tova fler par i större storlekar.

mustofflor-002.jpg

 

20121027 Tim och Ernst

Nu har Noss drillats färdig i vallningen på ett tag, ingen hårdträning nu utan bara lite små övningar. Men vallning är ju så roligt så nu är det dax för Malin & Tim att komma igång på riktigt. Det gäller att passa på med lite hårdträning innan snön kommer på allvar. Nästa sommar då är det nämligen dax för radarparet Malin & Tim att göra VP.

Fina Tim med på noterna.

arjangmmoktober12-019.jpg

Malin & Tim drillas av storasyster. Många skratt blir det....Det är inte så lätt med vallning alla gånger

men fantastiskt roligt.

arjangmmoktober12-022.jpg

I går var Mamma, Malin & jag till Mobackes & lyssnade på en föreläsning med Ernst. En "stor" karl (198 cm i strumplästen) som imponerade med varma hjärtliga berättelser om sin resa genom livet. Vem han är och varför han blivit som han är. Lite inredning, fär & form hann han också prata om . En riktigt må bra föreläsning med andra ord.

mustofflor-005.jpg

 

 

0121020 Lilla pojken gjorde det igen

Idag har Malin, Alice och jag varit till Stöde utanför Sundsvall på ett till vallhundsprov. Hade anmält till fler ifall det inte skulle gå vägen första gången. Nu gick det ju vägen på första försöket så egentligen hade vi inte behövt åka till Stöde men jag ville så gärna titta på Noss helbror Charlie som skulle gör ett försök idag.

Den här gången kändes det inte lika bra som förra VP, tyckte inte att Noss lyssnade på mig riktigt som jag önskade. Vi hade ju ingen vidar uppladdning inför VP heller då jag varit borta flera dagar men ett nytt godkänt VP blev det. Dock lite mindre poäng denna gång (73p)men ändå med god marginal för att bli godkänd.

diplom-gkvallh-003.jpg

Domarens kommentarer både förvånade mig och förtydligade lite varför det kändes som Noss inte riktigt ville lyssna på mig.

- Intensiv, lydig hund. Mycket förutseende som skapar lite problem. 

Ja, bara att konstatera igen. Hundar är oslagbara, det gäller bara att läsa dom rätt. Man lär så länge man lever.

 

Noss med sin fina bror Charlie.

Tyvärr blev inte Charlie godkänd pga att han skar i hämtet men i övrigt gjorde han ett jättefint VP. Bättre lycka nästa gång.

arjangmmoktober12-013.jpg

 

Trogna supportrar. Malin och Alice. Nästa år är det nog dax för Malins Tim att göre ett VP. Så Malin är med för att se & lära.

arjangmmoktober12-016.jpg

20121017-19 Ull är kul

Ja då var det dax för andra träffen på Kyrkeruds folkhögskola. Nunotova och färga var temat denna gång. Tyvärr hann jag inte nunotova något denna gång. Hade med ull från våra egna får, så jag koncentrerade mig på att karda och färga den. Är mer än nöjd med resultatet. Tänk vad mycke roligt man kan göra med den. Håller just nu på att tova ett par tofflor som en liten kille ska få. Hans namn börjar på E och slutar på rik...Bild på "mus" tofflorna kommer så fort dom är klar.

Sist jag åkte ner till Årjäng var det en fin höstdag, denna gång var det regn, snö, regn & lite till regn.

arjangmmoktober12-002.jpg

Jag med den kardade och färgade ullen som snart ska packas i fina små förpackningar.

arjangmmoktober12-006.jpg

Ullen packad och klar och finns nu till försäljning hos Ull-Rika produkter tel. 070-263 00 76

arjangmmoktober12-023.jpg  arjangmmoktober12-025.jpg

20121016 Mot Årjäng...47mil enkel resa

I morgon bär det av några dagar till Årjäng igen. Dax att "ulla" lite igen. Vi träffas på skolan i Årjäng en gång i månaden och där emellan får man en massa hemuppgifter. Jag går med ett fantastiskt trevligt gäng, tre stycken gick jag även med i våras men sedan är det bara nya bekantskaper. När jag åkte ner sist i september så stannade jag efter vägen och tog en paus vid en rastplats med denna fina utsikt och ett fint höstväder.

 

Tidig morgon på vägen till Årjäng.

blandat201020112012-977.jpg

Läxan är klar. En uppgift var att tova litet så då fick det bli en pytte liten slokhatt. En annan uppgift var att utveckla det man gjort tidigare så då broderade jag lite på vantarna jag tovat .

blandat201020112012-1036.jpg              alice-tartbak-007.jpg

Har även tovat en luva som fick lite brodyr och flätade band. Synd på den dåliga skärpan men modellen är skärpt, sprallig och glad. Världens bästa Alice.

 

alice-tartbak-003.jpg

 

Nu är det dax att krypa till kojs, det blir tidigt i morgon så jag hinner i tid till skolan... Natti, natti!

 

 

20121006 Världens bästa "lilla pojken"

Ja herre jösses vilken dag. For hemifrån kl. 06.00 och styrde bilen mot Bråfors och Noss första vallhundsprov. Hade världens bästa supporter gäng med mig, mamma, Alice & Anna-Moa.

Om jag var nervös?, det var bara förnamnet. Noss och jag skulle starta sist av 20 st ekipage vilket är ett stort startfält för att vara ett vp. Vi fick se många duktiga hundar och förare med fina resultat och det är något som verkligen sporrar mig och jag kände att ju närmare start vi kom att måtte det här gå vägen och Noss får visa sin enorma kapacitet.

Noss har en fantastiskt fin djurkänsla och är väldigt lyhörd för vad jag ber honom om så kan jag bara focusera på rätt saker när vi kör så kommer det hela att gå vägen. Så fort vi ställt upp vid startpinnen så släppte all nervositet och när jag skickade Noss för att hämta fåren kände jag att det här kommer att gå vägen. Viss gick det vägen....och som han gjorde det.....

VP Får

1.Utgång 19p av 20p

2.Upptag 10p av 10p

3. Framdrivning 17p av 20p

Summa hämt poäng: 46 p av 50 p

4. Fösning 7p av 10p

5. Drivning 20p av 20p

6. Fålla in 10p av  10p

7 Fålla ut 7p av 10p

Summa totalt :90p av 100p

För att bli godkänd måste man ha minst 25 poäng på hämtet och minst 50 poäng totalt.

 

 Världens bästa Noss "lilla pojken"

Godkänd vallhund!!!!!

 

noss-godkandvallhund-009.jpg

 

20120928 Fin höstdag

September kan ju vara alldeles fantastisk. I dag var en sådan dag, passade på att njuta av Laviken & det vackra vädret efter att jag levererat tårtor som jag hade på beställning.

blandat201020112012-1055.jpg

 

blandat201020112012-1009.jpg

 

20120921 Tärnsjö

I dag åkte Lisa T och jag till Jasna i Tärnsjö för att valla lite får. Noss och Lisas Charlie är kullsyskon och kommer från Jasna. Torpvallarens kennel. Kul med kullsyskon som man kan följa på närmare håll och i mångt och mycket var dom rätt lika varandra Noss & Charlie. det gick bra för hundarna men inte för mig... Ramlade pladask baklänges när jag tränade och det var inte första gången kan jag intyga. När jag sedan skulle följa med Noss till "källan" för att dricka vatten kan man lugnt säga att jag plurrade. Min sko fastnade så Lisa fick komma och dra lös den, sedan var det bara att hälla ur allt vatten... Ja men alltid roar det någon...

Har även försökt tränat så mycket vallning som möjligt då jag hoppas komma i väg på ett VP snart. Måste ut och testa lite för att se vart vi står i träningen. Har fortfarande mycket att slipa på.

Trötta killar efter hårt arbete

blandat201020112012-1061.jpg

Noss jobbar på....

blandat201020112012-1051.jpg

 

20120914 Kunglig upplevelse

I Tierp finns det en TTA racing arena som inte går av för hackor. Mitt i ingen stans dyker denna jätte arena upp.

blandat201020112012-996.jpg

I dag var vi inbjudna av Mowit för att titta på bilar, racing och äta lite mat. Mowit var med på ett hörn och sponsrade några bilar/förare.

blandat201020112012-998.jpg

Jag & Jocke Mangs. Han var snabbas i kvalet och slutade sedan på en hedrande andra plats i TTA loppet.

blandat201020112012-990.jpg

Publik i massor, många service tält, tävlande och deras bilar och mitt bland allt detta dyker han bara upp som vilken vanlig Svensson som helst... Prins Carl Philip him self.

Ja,ja att han inte är en vanlig Svensson säger väl texten på bilen...

blandat201020112012-1000.jpg

blandat201020112012-1001.jpg

blandat201020112012-1003.jpg

 

20120905 Uppvaktning 2

Ja, jag har fyllt år även detta år.Är ju inget att fira direkt men ändå alltid lika kul när man blir uppvaktad.  På fredagar är jag i Kilafors på Filtmakeriet och jobbar. Jättekul att få vara där med Jessica & Veronica och lära mig allt möjligt om ull. Sortera ull, tvätta ull, göra kardflor, nålfilt, garn m.m. Fick så fina blommor, garn och nålfilt av tjejerna när jag fyllde år och ett kort med så fint skrivna ord.

blandat201020112012-973.jpg

Apropå fina ord så fick jag även ett fint kort med fina/spännande ord från fina Katharina & Plupp.  - Torsdag den 1 november ska du stå "finklädd" på bron för en heldag! Så stod det i kortet och jag håller på att spricka av nyfikenhet vad Katharina nu kan ha hittat på.

Tusen, tusen Tack! till alla för uppvaktningen på min födelsedag.

 

0812 Uppvaktning 1

Så här mysigt hade vi på Helenas flotte när vi blev bjudna på bröllopsmiddag. Fint väder, god mat, tevligt sällskap ja helt enkelt underbart.

Putte, Helena, Plupp, Katharina, Stefan & jag äter trerätters på flotten som ligger "vassen" i Orsjön. Var något med motorn tror jag....

blandat201020112012-963.jpg

082012 Westerndagen

Varje år i augusti så anordnas Westerndagen i Holmsveden. Malin är återförsäljare av Aloe Vera produkter så hon passade på att visa och sälja lite olika varor. Är du intresserad av produkterna går det bra att kontakta Malin på tel. 070-604 51 40.

 

blandat201020112012-972.jpg

Innan Alice, Anna-Moa och jag åkte på Westerndagen var vi till Söderhamn på hopptävling. Till Alice stora glädje fick hon skritta av Maries "lilla" häst. Bara 178 i mankhöjd, men som tur var var Martina med och styred upp det hela.

blandat201020112012-971.jpg

 

082012 Lite sent kalas.....

Det var ju inte direkt något badväder i Mars när Alice fyllde år och hon var ju lovad att få ha ett badkalas i år. När slutet på augusti närmade sig och skolan startat så bjöd Alice in massor av tjejkompisar samt lilla & stora Erik till badkalas. Det badades i poolen, tunnan, bastubad, det grillades och fikades. En lyckad fredagkväll och en nöjd & glad nioåring.

blandat201020112012-968.jpg

blandat201020112012-965.jpg

20120814   14 dagar i bilder...

I söndags var vi bjudna till Mats & Kerstin i Saltvik. Vi blev guidade i Hudiksvalls skärgård i deras fina motorbåt. En av sommarens finaste kvällar, så det var som gjort för en båttur. Båtturen gick ner till Borka brygga & en super god tre rätters middag. Våra fina vänner i Enånger bor bara fem minuter från Borka brygga så vi passade på att ses när vi var så nära. Jätte kul med detta spontana besök då det är lite för långt mellan gångerna vi ses.

Fin vy från fin båt.

furuvik2012-058.jpg

Stefan, Alice, Mats & Kerstin på Borka brygga.

furuvik2012-053.jpg

Erik, Linn & Alice glada att ses och glada i glass...

furuvik2012-055.jpg

Farväl till familjen Mika/Elfstrand för denna gången.

furuvik2012-056.jpg

 

Vem gör på detta viset?.........

Ca 200 m från mamma och pappas stuga har någon stannat vid rastplatsen och slängt ut ca 20 stycken döda industrituppar. Moa & Alice och denna makabra syn. Fy för den som gjort detta! 

furuvik2012-048.jpg

 

Hundträning!

Hundträningen är i full gång. Håller på att introducera visselpipa på Noss (och mig) i vallningen. Inte så lätt med tanke på att jag är tondöv och har svårt att få till samma ljud flera gånger. Har haft sällskap i fårhagen av Karin(Kristins syster) & Border collien Elva. Kul då vi annars mest tränar själva. När vi har fått nog av vallning tränar vi lite konster, Noss är en mästare på balansövningar.

Fina lilla pojken!

furuvik2012-047.jpg

 

 

I helgen var det öppen gård i Långbo.

Norrgården (Englins) och Bodellsgård (mamma & pappas) bjöd in till öppen gård med fika, loppis, ponnyridning, kanin utställning m.m.

Många besökare blev det och kul var det också.

Norrgårdens fina får (Jämtlands och Merino blandning)

furuvik2012-037.jpg

 

På kaninutställningen kunde man titta på världens minsta kaninras som heter Hermelin och så kunde man även klappa den här kaninen som är världens största kaninras. Belgisk jätte tror jag den hette.

furuvik2012-040.jpg

Mata, klappa hästar och ta en liten ridtur kunde man också göra.

furuvik2012-046.jpg

 

Om det här är ett av Englins husdjur eller om det bara är ohyra ska jag låta vara osagt.

furuvik2012-044.jpg

Anna-Lena och Gudrun serverar fika.

furuvik2012-039.jpg

 

Furuvik!

Fredag den 3 augusti tog vi oss (Alice, Fanny, Petra, Kicki och jag) en tur till Furuvik. Vi hade tur med vädret och kunde njuta av en heldag i parken.

 

furuvik2012-012.jpg

 

Somliga visar sig från sin bästa sida.

furuvik2012-019.jpg

 

Fikastunde den bästa är.....

furuvik2012-029.jpg

 

Alice, Fanny och två jycklare

furuvik2012-032.jpg

 

Vackra blommor och tivoli kan dom i Furuvik, tyvärr tycker jag att djuren är lite bortglömda.

furuvik2012-033.jpg

 

Ny cykel!!!

Är man fem år och just lärt sig cykla ska man så klart ha en ny fin blå "pojkcykel". Den lilla rosa "flickcykeln" är nu såld....

furuvik2012-009.jpg

 

 

Mamma badar!!!!

Nu har poolen så pass många grader varmt att till och med mamma Christina vågar sig på ett dopp.

furuvik2012-008.jpg

 

 

Hopptävling!

Den fjärde augusti var Alice och jag på hopptävling och tittade på Marie(arbetskamrat) när hon tävlade med sin nya häst.

Marie och Gabbe. Gabbe är "bara" 178 cm i manke.

furuvik2012-007.jpg

 

Alice njuter av vädret och alla hästar.

furuvik2012-006.jpg

Tacokväll!

"Gubbarna" bygger älgpass i Vilhelmina och vi har en mysig tjej kväll och äter Tacos på våran altan.

Maria, Camilla, Viran, Louise, Alice och jag.

furuvik2012-004.jpg

 

 

20120725 Händelse rik semester....

Tiden går fort när man har roligt heter det ju och det kan jag skriva under på. Mycke har hänt på årets semester tex. bröllop, kalas, konsert, gokart, Gotland m.m. Endel saker har även blivit inställt som tex. vallhundsprov med Noss pga skadad trampdyna, men vi laddar för nya tag snart. Nu har jag börjat jobba igen, Stefan har inte haft någon "riktig" semester och Alice är ju ledig fyra veckor till innan hon börjar i 3:an. Hoppas solen och värmen kommer nu så kan jag i alla fall sola o bada på kvällarna.

 

Tre stora händelser i Laviken

Erik har lärt sig cykla.

diggeloo-mm-080.jpg

Alice har fått en ny cykel.

diggeloo-mm-081.jpg

Efter nio års väntan har vi fått körsbär på Alice körsbärsträd. Skam den som ger sig.

diggeloo-mm-079.jpg

 

Loppis

En snabbvisit till sommarstugan i Långbo för att kolla in mammas loppis. Det går som smort för hennne och blir riktiga fynd för endel. Jag har rensat och kört ner en hel del saker som hon säljer, men när Alice är med så plockar hon gärna hem sakerna igen till mitt förtret. Men, men jag kan väl sälja det ett annat år....

diggeloo-mm-083.jpg

 

Poolen

Poolen var verkligen en bra investering. Den nyttjas i stort sett varje dag oavsett väder av mig och en massa barn. Stefan badar bara när poolen ska städas...

diggeloo-mm-084.jpg

 

Brännbollsyran

En liten visit på Långnäs för att kolla in Växbo grabbarna när dom spelade brännboll. Åt god mat på Terassen tillsammans med två coola brudar. (Maria D & Carina W)

diggeloo-mm-068.jpg

På kvällen hade vi kräft/räk skiva på våran altan.. Jag, Maria, Veronica & åtta barn. Super mysig kväll.

diggeloo-mm-073.jpg

Kråsen

 

När Stefan var i Vilhelmina och byggde älgpass bjöd Katharina & Göran mig och barnen på mat. Vi passade även på att träna lite hund. Det är allt för sällan vi hinner träna tillsammans.

Fina Kayan är Tompas kompis.

diggeloo-mm-060.jpg

Den här lilla söta krabaten heter Pekka och ska bli Plupps nya jaktkamrat. Finskt blod, behöver man säga mer....

diggeloo-mm-059.jpg

Barnen ville cykla när vi var i Kråsen så naturligtvis lastade jag tre barn och tre cyklar. Vad gör man inte för sitt barn och syster barn. Trots tre vurpor med cyklarna ser det ut som dom har kul i alla fall.

diggeloo-mm-067.jpg

Diggiloo

Alice & jag var på Diggiloo i Järvsö. Regnet det öste ner, tur att vi kunde gå in i ett av sponsortälten och få en bit man och slippa undan regnet ett tag. Bra konsert, bra stämning och bra artister som tex. Jessica Andersson, The Moniker, Charlotte Perelli, Magnus Carlsson. Bra platser hade vi också, nära till scenen vilket resulterade i att jag fick en fotboll i plytet. Aj som tusan..

diggeloo-mm-020.jpg

Lotta Bromé & Thomas Petersson" "la dolce vita"

diggeloo-mm-043.jpg

Charlotte Perelli

diggeloo-mm-039.jpg

 

En liten dagstur till Tällberg.

Lite fika. lite mat, lite shopping, go kart & besök hos Roine & Maria som var i sommarhuset i Tällberg

 

 diggeloo-mm-003.jpg

 Gokart i Rättvik med familjerna Dahlstedt & Jonsson. 6 grabbar & en tjej ställde upp i racet.

Stefan & Louise laddad för ett åk

diggeloo-mm-004.jpg

Roine Jonsson klurar på taktiken för att vinna. Och som han klurade... bytte gokart med Stefan och vann!

diggeloo-mm-005.jpg

Inget publikrekord men tappra supportrar var på plats.

diggeloo-mm-014.jpg

Grabbarna var också med. Tränar platsliggning med Noss med motorljud och snabba bilar i bakgrunden. Tom tittar på....

 diggeloo-mm-011.jpg

 

Världens bästa pappa & man har fyllt år och det firade vi naturligtvis. Hipp Hipp Hurra!

diggeloo-mm-016.jpg

 

20120707 blev vi Herr & Fru...

Lördagen den 7 juli bjöd vi & pappa in våra närmaste vänner på fest.

Pappa fyllde 70 år och Stefan & jag överaskade med bröllop.

img-1203.jpg

När gästerna anlänt och fått en välkomstdrink och lite tilltugg var det dax för en tipspromenad. Malin hade knåpat ihop några frågor för att "lura" ner våra gäster till stranden. När dom kom till sista frågan som inte var någon fråga var det många som tappade hakan, där stod nämligen följande....

img-0986.jpg

 

Stefan & jag vigdes vid stranden i Laviken &

vädergudarna var med oss hela eftermiddagen, kvällen & natten.

 

Dom här fina orden på vägen fick vi av syster med familj:

Steget är taget,

löftet är givet,

glädje för dagen &

Lycka för livet!

img-0832.jpg

 

img-0917.jpg

Världens bästa brudnäbb

img-0826.jpg

Brudbuketten

img-0885.jpg

Ringarna

img-0927.jpg

Världens bästa vänner, Katharina & Göran som både var vittnen, kock & värdinna

img-0962.jpg

 

Sång hela kvällen & natten lång........

Maria sjöng och spelade för oss under vigselakten

img-0736.jpg

 

Alice hade komponerat en egen sång till Stefan & mig som hon sjöng och spelade för oss.

img-1088.jpg

Levande musik skapar mysig stämning och det hade vi hela kvällen. Här är det Anna-Moa, Hasse & Maria som sjunger & spelar för oss.

img-1068.jpg

 

Lite mingelbilder från festen....

 

Vid stranden

img-0781.jpg

Dags för förrätt: Fylld parmesankorg

img-1023.jpg

Pappa & hans syskon Siv & Stig

img-1115.jpg

Jag och bästa vännen Susanna

img-1170.jpg

Glada vänner till oss. Plupp, Tommy & Roine

img-1191.jpg

 

Miljoner kramar till alla er som på ett eller annat sätt hjälpte till att förgylla den här dagen för oss.

Ni finns för alltid i våra hjärtan!!!!!!

 

 

 

20120707 Hipp Hipp Hurra!

I dag fyller världens bästa pappa,morfar & svärfar70 år.

Kram och GRATTIS från oss alla!!!

img-0966.jpg

20120706 Barbietårta

Har lite att stå i just nu. Förbereder lite inför pappas 70 årsdag men fick en förfrågan om en tårta till en liten tjej på 2 år så självklar ville jag fixa det. Barbie blev det.

gotland2012-073.jpg

gotland2012-078.jpg

201207 Gravsättning

Man går från ytterligheter ibland. I dag var det gravsättning för Alice farfar & Stefans pappa Lennart.

Vila i frid!

gotland2012-069.jpg

 

20120629 Mot Gotland

Mamma, Alice, Anna-Moa, Erik & jag bokade en tre dagars båtresa med destination Visby & Gotland. Härlga dagar med trerätters middagar och gigantiska frukostar och härlig shopping i Visby. Mysigt att få rå om mamma och barnen några dagar på egen hand.

Nypåstigna på båten och i väntan på att få tillgång till hytten släcker barnen törsten.

gotland2012-045.jpg

Alice klädd för att intaga en trerätters middag.

gotland2012-064.jpg

Dagen i Visby började vi med att åka ett litet guidat tåg som tog oss runt för att se stora delar av staden och även lite historia kunskap.

gotland2012-046.jpg

Besök i ST: Lars kyrka med härlga labyrintgångar

gotland2012-052.jpg

gotland2012-055.jpg

Shopping

gotland2012-050.jpg

gotland2012-062.jpg

Efter rundvandring och en massa shopping har man gjort rätt för lite fika.

gotland2012-060.jpg

gotland2012-059.jpg

Kuddkrig på båten

gotland2012-067.jpg

Några härliga dagar lider mot sitt slut och vi njuter av kvällssolen ute på däck

gotland2012-065.jpg

 

20120627 Mot Nianfors

En härlig sommarkväll, Alice och jag tog en tur till Familjen Mika/Elfstrands sommarstuga som ligger mellan Niannoret och Nianfors. Kul att träffa våra goda vännen från Enånger då det var ett tag sedan sist. Mysig stuga med betande hästar i trädgården och närhet till bad.

Alice med sin bästa vän Linn

gotland2012-041.jpg

Tjejerna nere vid badet.

gotland2012-043.jpg

 

2012 v.26 Lata dagar...

Den här veckan har bjudit på några härligt varma sommardagar. Nu har poolen nyttjats till fullo. Härligt med så många barn som kommer och vill bada. Jag älskar också att bada och tar gärna en och annan simtur.

gotland2012-040.jpg

20120622 Midsommar

Enligt traditonen så firar vi midsommar med ett besök i trolldalen. Dans kring stången, ankrace, fika, shopping och fyrhjulingsparad. Kvällen avslutades hos syster med god mat och ett härligt gäng goda vänner. Som grädde på moset var det toppen väder hela dagen och det är man inte bortskämd med på midsommarafton.

På väg till Trolldalen

gotland2012-033.jpg

Ankrace, tyvärr ingen anka i täten som tillhör våran familj.

gotland2012-031.jpg

Paus med lite fika i gröngräset

gotland2012-032.jpg

Matdax i Laviken med "vuxenbord" & barnbord.

gotland2012-036.jpg

gotland2012-035.jpg

 

20120618-21 Ridläger

Det var med pirr i magarna som tjejerna drog i väg på årets ridläger. I år var dom nämligen anmälda till ett hoppläger med lite äldre tjejer. Stort för två nioåringar. Mycke matnyttigt fick dom lära sig och det blev en och annan avåkning för Alice. Men det är bara att bita i det sura äpplet och hoppa upp på hästryggen igen.

Alice & Princesse

gotland2012-012.jpg

Anna-Moa & Donna

gotland2012-005.jpg

Sista dagen på lägret var det uppvisning av färdigheterna. Självklart var supportrarna på plats.

gotland2012-001.jpg

20120614 Examen & sommarlov

Vi vill faktiskt sluta tvåan nu sjöng Alice & Anna-Moas klasser och nu har dom slutat årskurs två i dag. Nu väntar ett härligt sommarlov med 10 veckors ledighet. Tur med vädrer kan man säga också. Regnet öste ner på eftermiddagen men kl.18.00 sken det upp och var uppehåll under hela avslutningen då alla barn sjöng, men fika fick vi göra hemma för då öppnade sig himmlen igen.

maskin-expo-2012-067.jpg      maskin-expo-2012-065.jpg

Två examensfina tjejer med massor av förväntan av sommarlovet.

 

20120608 Här glider kingen in...

den låten stämmer väldig bra in på Seppo. Seppo och jag har oftast olika synpunkter på saker och ting och det är fler en en gång på våra promenader som vi får ta en diskussion mellan 4 ögon. Men det är något speciellt med den killen och vad sägs om detta. -När jag kom hem idag fick jag den här fina buketten av Seppo och Roger som tack för alla härliga promenader som vi gör tillsammans.

Ja tänka sig att den här lilla snygga rackaren även kan köpa blommor...

maskin-expo-2012-015.jpg

 

maskin-expo-2012-054.jpg

 

20120607 Studentbal

Stefan var chafför idag på studentbalen och glider här in med sin fina bil vid Scandic med Emelie och Markus.

maskin-expo-2012-051.jpg

När Stefan var klar med sitt uppdrag fick dom här två cooooolingarna följa med på en tur. Nöjd eller nöööjd??

maskin-expo-2012-053.jpg

 

20120527 Fotbollscup i Kilafors

Den ena aktiviteten avlöser den andra. Nu är det fotboll som gäller för Alice och ridningen har tagit lite sommarlov förutom ett ridläger som stundar. Fotbollsträning 2 dagar i veckan och cuper på helgerna, ja inte är det några problem att fylla ut tiden om det nu vore så att man hade någon över. Men man får prioritera om lite. Matchpremiär för Alice den här dagen. Två matcher spelade och två vinster, dessutom gjorde Alice och Anna-Moa ett varsitt mål. Super duper duktiga var dom.

maskin-expo-2012-042.jpg

Ett blivande fotbollsproffs?...Erik som även han snart tar klivet ut för att spela match.

maskin-expo-2012-043.jpg

 

20120526 Tim, Tom & Noss

Ja det är namnen på tre härliga BC killar som bor i Laviken. Nu är "smekmånaden" över även för Tim och allvaret har börjat. Nej, skämt och sido inga hårda tag i fårhagen med Timpa utan här ska vi skynda långsamt. Men nu har han i allafall fått börja valla lite smått och även lite smått tycka att det är ok.

maskin-expo-2012-002.jpg

Tom och Noss hejjar på sin nya granne.

maskin-expo-2012-022.jpg

 

20120524-25 MaskinExpo

Varje år vid den här tiden åker Stefan & Co. på mässa. Är man intresserad av skopor, pallgafflar, plogar, hjullastare, traktorer, lyftkranar, motorsågar, sågverk, fyrhjulingar, m.m. och folk i massor då ska man göra ett besök på MaskinExpo på Stoxa. Nu är ju inte jag så där jätte intresserad av detta, men i år tog jag och pappa en tur till mässan för att hälsa på Stefan och se hur en arbetsdag kan te sig för honom. Mannen som älskar att prata med folk och älskar att prata i telefon var verkligen rätt man på rätt plats.

Två "montrar" som var värda en omväg...

Mowit

maskin-expo-2012-025.jpg

Tellefsdal

maskin-expo-2012-024.jpg

Vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida, många värma härliga dagar. Hundarna och jag har tagit många härliga promenader, tyvärr är det fler som gillar solen och det gäller att se upp när man är ute och går. Har hittills redan sett 6 huggormar. Fy!!!

Söderberget en härlig sommarmorgon.

maskin-expo-2012-012.jpg

 

20120519 På tur med "Brorsan" och tjejerna.

I går var det en sån där dag man vill ha fler och mer av. Jag började dagen med en härlig långpromenad med hundarna sedan åkte Alice och jag på stan för att uträtta lite olika ärenden. Bockade av flera saker på kom i håg! listan och det känns jätte skönt. När det var klart packade vi in oss i bilen Anna-Moa, Alice och jag och åkte till Kråsen och plockade upp Katharina. Sedan styrde vi kosan mot Stackbo i Valbo för att rida en tur på Islandshästar.

Vi fick en helt fantastiskt skön eftermiddag på hästryggen. Vi fick börja turen med en halvtimmes ridlektion på bana innan vi red ut i skogen och tur var väl det för man är ju verkligen ringrostig. Den yngre generationen går ju och rider varje vecka så för dom var det ingen konst. Tror inte dom känner sig riktigt som mig. Går som Zeb Macahan och tycker att köksstolarna är lite för hård att sitta på idag.....

Efter lektionen på banan red vi ut på en 1 och 1/2 timmes tur i skogen. Oj´vad härligt det var. Hrafn från Storängen även kallad "Brorsan" som jag red på är född-89 och 5-gångare. Han hade väldigt lätt för tölt och ville gärna vara först. En snabb och pigg Islänning som gillar fart och fläkt. Han passade mig perfekt, men tyvärr var han inte till salu annars har jag tagit med honom hem. Nu längtar jag tills vi ska iväg nästa gång. Nu blir det mindre städat hemma för mig och Katharina om vi ska hinna med både hundar och hästar.

Fyra nöjda, glada och trötta "tjejer" for efter ridturen till MC Donalds för en lien fredags middag innan hemresa.

islandshastar2012-003.jpg 

islandshastar2012-004.jpg

 

20120510 Underbar morgon

Kl. 05,15 tog jag med mig Tom, Noss och Roger på en underbar långpromenad innan jag skulle iväg och jobba. Vi njöt alla fyra av lugnet, fågelkvitter, värmen. Inga ryck hit och dit, inga oväntade överaskningar, ingen som ena stunden ska hit och nästa dit, inget tålamod som tryter, ja vi hade helt enkelt lämnat "Finnen" hemma. Det är klart att vi älskar Finnen allihopa men ibland behöver vi vila upp oss lite.....

Vila och njuta av livet kan verkligen den här lilla pojken.

moa-9-ar-004.jpg

 

 

20120509 Hipp Hipp Hurra!

Grattis

Anna-Moa på din 9 års dag !

moa-9-ar-013.jpg

Naturligtvis en hästtårta till en nioåring som älskar hästar.

moa-9-ar-012.jpg

 

 

20120506 Ugglor i mossen...

Oj vilken härlig dag att vaka upp på efter två dagar med snö/regn. Kl. 05.45 gick hundarna och jag ut på en härlig långpromenad i morgonsolen medans resten av familjen sov vidare. När hundarna fått sitt känns det skönt att kunna gå in och vila en stund igen. Har haft besök av Åsa och Jojo (Cavalier K C spaniel) som behövde klippa klor och även fick en lekstund med Noss. Jojo fick även träna på att vara passiv när Noss vallade får och det var inte så lätt...Trots att solen sken så var det lite små kyligt ute så jag var inne hela eftermiddagen och gjorde hemläxan, en tovad platta som kan stå av sig självt med en uggla som tittar fram.

Kvällen avslutade vi med safari, inga björnar men älgar fick vi i alla fall se.

valborg-2012-028.jpg valborg-2012-012.jpg

20120505 Livräddare

Den här lilla söta fågeln flög rakt in i vårat rumsfönster. Men jag skyndade mig ut och tog hand om den så inte katten skulle hinna före. Efter en vilostund på min hand flög den vidare mot nya äventyr.

valborg-2012-025.jpg

 

20120430 Valborg

Vi firade in våren i Långbo hos mamma och pappa. Kase, fint väder, god mat och trevligt sällskap bättre kan det inte bli. Smällare och raketer hoppade vi över med hänsyn till alla djur, det borde fler göra.

3 glada barn                                        Pappa är som alltid grillmästare           Kasen är tänd...

valborg-2012-015.jpg  valborg-2012-016.jpg  valborg-2012-021.jpg

 

20120428-29 Ull, ull, ull,ull.....

Har varit på en 2 dagars kurs på filtmakeriet i Kilafors. En super bra kurs om man är intresserad av ull och tovning. Veronica och Jessica som driver företaget gör ett fantastiskt jobb och jag har redan sett ut fler kurser jag vill gå. Christina Englin som jag känt sedan jag var lite gick också på samma kurs. Kul, för det första som jag tovade när jag var liten var ett häst huvud som Christina hjälpte mig med. Det har jag fortfarande kvar fast det är mer än 30 år sedan. Ull är ju fantastiskt både ekologiskt och hållbart.

                                                  Christina lägger ut sin mall för tovning av en sittplatta.

valborg-2012-005.jpg

 

20120427 Byggare Bob

I dag har jag levererat en tårta med Byggare Bob som jag fått beställning på. Innan jag levererade den så fick min gulliga lilla systerson Erik 5 år titta på tårtan och säga vad han tyckte om den. Jag frågade om han såg vem det var på tårtan och fick ett ärligt svar - Nej, jag vet inte vem det är men Byggare Bob har en blå katt.....

Men tårtan är levererad i alla fall och mottagaren blev nöjd.

valborg-2012-001.jpg

På kvällen var vi bjudna på en trerätters middag hos våra goda vänner Göran & Katharina. Alltid lika kul att träffas det tycker både vi och hundarna men det har tyvärr blivit glest den senaste tiden. Tom och Noss saknar både Katharina & Kayan för när dom träffas händer det alltid kuliga grejer....

Katharina & Göran                                            Katharina, Kaya och Tom

valborg-2012-004.jpg      valborg-2012-011.jpg                                                                                     

20120420-22 Sköna dagar

Fredag morgon började med en skön fotvård/fotmassage hos Netás fotvård. Efter det for Alice och jag iväg till IKEA/Valbo för lite shopping. Alice hade ju otur att vara sjuk under sportlovet och sista dagarna på påsklovet fick hon halsfluss så nu var vi så trött på att vara inne och tog oss en liten tur. Vi hade en underbar mor & dotter-dag och hittade både det ena och andra att handla. Bilen var "knök" full av bla. skrivbord, skrivbordsstol, hylla, kläder, hästprylar och hundprylar.

Knappt plats för Alice & mig i bilen...

ikeamm-002.jpg

Lördag morgon började med en promenad på berget med alla hundar, Erik och Alice lekte i snön som har kommit i massor igen och på eftermiddagen var vi till svärmor på middag. Härligt att få sätta sig vid dukat bord. Det som blev över av maten fick hönsen men som tyvärr inte ville ge några ägg i byte. Men ruvade gjorde dom för fullt.....

Erik & Alice                                             Oliver, Erik & Alice                     Dom ruvande hönorna

ikeamm-003.jpg   ikeamm-004.jpg   ikeamm-006.jpg  

Söndag morgon gick Stefan och jag en härlig långpromenad med alla hundar. Tyvärr har ju björnen visat sig nu på berget så jag tycker inte det är så roligt att gå själv där längre. Blev bjuden på söndagsmiddag av Stefan på Take Off och åkte sedan mätt och belåten hem och tog med Noss ut för lite vallningsträning. Min lilla kille gick som en klocka och hade det varit VP idag så tror jag att det gått vägen. Men som sagt det kan råda andra tider då vi ska ut på VP så vi jobbar vidare.....

Promenad på Söderberget                                                   Seppo som har fått korn på något....

ikeamm-008.jpg          ikeamm-009.jpg

Noss och jag tränar fråndrivning och mjuka upptag/starter

ikeamm-010.jpg          ikeamm-017.jpg                   

 

20120419 SM GULD; SM GULD, SM GUUUUUULD

Ett stort Grattis till Brynäs och guldet. Hela hösten och vintern har ett helt gäng pojkar/killar/gubbar träffats hos oss och hejjat fram Brynäs varje vecka till detta guld. Blod svett och tårar, ja herre gud vad dom slitit i soffan. Men det gick vägen och här firas det för fullt, som om det ej finns en morgondag. Skål och grattis!!!!

smguld2012-008.jpg

20120418 Träning

Mellan arbetspass och tovning försöker jag även hinna med en hel del hundträning. Går, går och går gör jag med gråtussarna så dom ska vara i form till utställning och september jakt. Tom och Noss får också hänga med på promenaderna med försöker lägga in lite lydnadsträning och vallning för BC killarna. Idag kom Therese/Njord och Katharina/Kaya till Laviken och tränade lite lydnad med oss. Jättekul hoppas det inte dröjer för länge tills nästa gång vi ses.

Mina fina tjejer och min fina lilla pojk som alltid är redo för träning. Valla får är det som gäller om han får välja.

ramundberget2012-040.jpg

 

20120413-20120416 Ull-akademin

Ja då var det dax för kurs igen. Den här gången har vi tovat stort. Vad sägs om en matta på¨2x3 meter. Glömde tyvärr kameran den här gången så jag har inga bilder på mattan men däremot lite bilder på annat arbete som jag bla. gjorde där nere och läxan som jag gjorde här hemma. Våren hade verkligen kommit till Årjäng, så underbart. Men april är april så på vägen hem möttes jag av vintern igen. Tur att det töar snabbt, vill inte ha mer snö nu.

Tovade en liten ängel till Alice

smguld2012-006.jpg

Tovade en fäll av den fina ullen jag fick av Karin.

smguld2012-010.jpg

Hemläxan! Nunotovade en tunika. Hur kul som helst och jag vill gärna göra fler.

ramundberget2012-037.jpg

 

20120407-08 Påskhoppning

För tredje året i rad så deltog Alice i Påskhoppningen på SORF. Alice och Jasmine var verkligen ett team idag, som handen i handsken. En superfin och felfri ridning och Alice fick både rosett och påskägg med sig hem. Gissa hur stolt och glad jag är för Alice skull.....

Efter avklarad tävling for vi vidare till mamma och pappas sommarstuga i Långbo där det bjöds på jätte god påskmat. Alice, Anna-Moa och jag sov över i stugan och bäddade framför brasan i "finrummet". Var länge sedan jag sov så skönt och fick även en underbar sovmorgon. Mamma och pappas grannar har fått lamm som vi naturligtvis var och tittade på. Blir så sugen på att skaffa några lamm, kanske nästa vår. Snart dags för hemresa för min del men barnen stannar några dagar till hos mormor och morfar.

Viran, Anna-Moa, Alice & Jasmine. Denna sockersöta lilla häst är som ett litet krutpaket och passar Alice perfekt.

paskhoppning2012-002.jpg

smguld2012-005.jpg

Små söta lamm. Det syns på extrahuden på lammen att det är Merinoblandning. Tror att det även är Jämtlandsfår.

smguld2012-001.jpg

smguld2012-002.jpg

 

20120407 Påskafton

Glad påsk på er alla!

ramundberget2012-046.jpg

Häxor och kärringar finns det gått om, och i Växbo kan man till och med se dom flyga på sina kvastar.

paskhoppning2012-001.jpg

 

20120406 Fårklippning

Äntligen kan vallningsträningen dra igång på allvar. Fåren är klippta och klövarna verkade och nu är dom flyttade till sommarhagen.

Noss i arbetartagen

ramundberget2012-039.jpg

Dom nyklippta tjejerna, glada eller inte... att få komma till sommarhagen.

ramundberget2012-041.jpg

 

20120405 Fulltecknade dagar

Snart bär det av till Årjäng igen och jag har hemläxa som måste göras klart. Allt ska fotas, dokumenteras och läggas in på folkbildningsnätet. Tovade en tröja en dag och då blev det även lite över så jag gjorde ett halsband till Noss.

ramundberget2012-033.jpg

ramundberget2012-035.jpg

 

 

20120329 Tårta till Alice

Eftersom vi inte var hemma på Alice födelsedag så firades hon idag av släkt och vänner. Naturligt vis vill ju en häst tjej som Alice ha hästar på tårtan. Två stycken blev det till på köpet.

ramundberget2012-028.jpg

ramundberget2012-031.jpg

 

20120322-25 Ramundberget

Vi drar till fjällen, fest hela kvällen.... Alice fick fira sin födelsedag på annan ort. Vi hade nämligen hyrt en jättefin lägenhet i Ramundberget. Ca 150 meter till skidspåret och skidbackarna och 100-300 till affär och restauranger m.m. Två lägenheter var till salu "bara" ca 2,9 miljooooner. Hade jag pengar över och inte en aning om vad jag skulle spendera dom på så har jag investerat en av lägenheterna direkt. Tyvärr hade vi inte tur med vädret men det gör inte så mycket när man har trevligt sällskap. Roine och Maria har nämligen sin husvagn stående hela vintern här så dom var också på plats.

Både på vägen upp och hem fick vi stanna för renar som lugnt spatserade på vägen trots att det kom bilar. Fina djur, sa till Stefan att vi kanske skulle skaffa oss några stycken så kan jag träna vallning på dom. Gissa vad han tyckte om den idén?....

ramundberget2012-004.jpg

Tacos första kvällen då vi firade Alice. Här väntar Jocke, Lollo och födelsedagsbarnet snällt på mat.

ramundberget2012-009.jpg

Här är klockan åtta på morgonen och Alice är redan klar för backarna.

ramundberget2012-011.jpg

Tom och Noss var också med. Dom hade jättefint boende i lägenheten med egen toa och allt. Det är ju så mycket roligare att åka skidor när hundarna är med, så varje morgon kl. 07.00 for hundarna och jag iväg på tur i skidspåren. Det blev några mil i skidspåret dom här dagarna. Hundarna var nöjda och glada efter skidturerna och även jag som då kunde passa på att "slappa" lite och gå på after ski.

ramundberget2012-015.jpg

Vi hann även se blå himmel i Ramundberget. Jag som inte är någon vintermänniska egentligen tyckte verkligen det var toppen när solen tittade fram. Sådana dagar vill jag gärna ha fler av.

ramundberget2012-019.jpg

 

20120322 Grattis solstrålen!

I dag är inte vilken dag som helst, utan idag är det Alice födelsedag. Oj vad tiden går fort. Tänk vad mycke glädje du har givit oss under dessa år.

GRATTIS Alice

på födelsedagen!

Kram mamma & pappa

spanien2011-042.jpg

 

 

20120316 Fredag hela veckan..

Ja tänk om det kunde vara det. Det gäller att ta vara på dagar som denna. Vårkänslor i luften, gräsmattan har tittat fram och vinterjackorna åkt av. Kusifinerna är duktig på att njuta av dagen och leker för fullt ute och själv var jag upp till Jycke Torp och tränade lite lydnat med Therese och Katharina. Känner att lusten för lydnad börjar komma smygandes igen.

 sportlov2012-055.jpg

 

 

 

 

 

 

20120312 Lyckopillret fyller 5 år.

Startade hemresan tidigt idag då det var dax för 5 års kalas. Alice kusin Erik blir stora killen. Fem år och med ett stort inresse för djur och natur så temat för dagen kan man säga med tre bokstäver- ÄLG!

Grattis på 5 års dagen Erik!

 

Klart man måste ha en jakt hatt och en varm dyna att sitta på när man ska ut med pappa, morfar eller farfar och jaga.

Pappa Esbjör vart lite sugen på hatten så jag får nog kanske tova en till honom oxå.

Naturligtvis var det även en älgtårta beställd med älgbajs och allt...

 

20120309-12 Årjäng

Ja då bar det av till Ull-akademin igen. Som jag hade längtat. Denna gång var det dax för färgning och Nuno tovning. Hade aldrig provat något av det tidigare men nu när jag lärt mig gör jag det gärna igen. Kul att träffa alla igen och få nya idéer.

Kyrkeruds folkgögskola ligger vackert vid vattnet. Fin utsikt från skolan. Så gott som snöfritt var det också. Ingen snö på åkrarna och i skogen så här kan hundträningen dra igång på allvar. Hoppas Laviken är snöfritt snart också.

Jag färgade en hel del. Det blev kardflor av fin ull, nålfilt av finull, lockar av gotlandsfår och även en del silke. Gul, turkos, rosa och grön är färgerna som följde med hem.

Färgkok på gång. Den vita och grå ullen blir gul. Kul....

Rosa till Alice så klart, så hon kan "ulla" lite.

Det är ju snart påsk så då passar det ju bra med en gul/orange nuno tovad sjal.

 

20120302 Sportlov m.m.

Efter att skolan slutat på fredagen och med ett stundande sportlov framför sig följde Hanna B med till Laviken för att åka lite skidor med Alice. Så ofta Alice har hunnit & kunnat har hon åkt längdskidor, så den har vintern har skidorna blivit väl vallade. När tjejerna åkte en tur på sjön passade jag på att ta en härlig eftermiddagstur med hundarna, dock ej på skidor.

Alice & Hanna på väg..

Roger & Seppo på tur i härlig "kvällssol" på sjön.

Även lördag och söndag tog vi härliga promenader med hundarna och Alice följer gärna med. Men hon tycker att det blir lite långt att gå ibland och då drar gärna Tom och Noss henne på pulkan.

Full fart framåt

Två trötta hundar och en nöjd tjej

En stunds vila på sjön i det fina vädret innan hemfärd.

Dom första dagarna på sportlovet var ju kanon bra och även dom sista med övernattning på ridskolan för Alice & co, men däremellan kom några mindre roliga dagar. Alice blev sjuk i hög feber och blev sängliggandes några dagar och så var det även dax för begravning.

Det var nästan fullsatt i Växbo kapell på Lennarts begravning. Även fast det var en sorgens dag så var begravningen ljus och fin. Den fina vita kistan som Alice hade fått valt var täckt med fina röda blommor och Jonas R från Växbo sjöng så fint sången -Vid en liten fiskehamn som Stefan hade önskat. Den spelade nämligen Lennart i bilen när Stefan var liten och dom åkte ut till havet i Söderhamns skärgård.

 

 

20120228 Takdropp

Äntligen så verkar våren vara på väg. I alla fall en dag som denna. 17 grader varmt, trodde ett tag att det var fel på termometern men i lä så var det nog rätt ändå för det droppade så fint från hundgårdens tak.

 

 Jag var ledig fredag-söndag och passade på att kombinera hemarbete med aktiviteter ute i det fina vädret. Under fredagen var jag och hämtade hem ett lass med hö till fåren, fick jätte bra hjälp av mamma. Bra kvinnor reder sig själva. När skolan slutat skjutsade jag  Alice till Enånger och familjen Mika Elfstrand. Alice skulle sova över hos Linn och dom hade ett fullspäckat schema att hinna med. Ridning, bubbelbad, skidåkning m.m.

Den här fina skylten hade Linn satt upp dagen till ära. Välkommen Alice! Hur underbart är det inte att bli välkomnad på det sättet. Tack fina Linn för det.

 

 Lördagen började med årsmöte för x-länsvallhundsklubb i Orbaden och efter det for jag till Järvsö för att sluta upp med Susanna, Linn, Alice , Erik och hans kompis. Nu var det skidåkning som gällde för hela slanten. Barnen åkte skidor och Susanna och jag tittade på....

Alice och Linn, coolaste tjejerna i Järvsö backen....

 

Coolaste mamman... Tack för en härlig dag med dig!

 

Söndagen ägnade jag åt promenad och bus med hundarna innan det var dax för mig att ta tag i hemläxan från Ull-akademin.

Jag och grabbarna drar i väg på promenad

Noss är alltid noga med PUSS paus...

 

20120212 Härlig söndag

I dag visade sig vädret från sin bästa sida. Klarblå himmel och en sol som värmde. Underbart. Jag passade på att gå en härlig promenad med hundarna i det fina vädret medans grabbarna lekte på isen.....

Service teamet i depån bestod av Jocke, Classe och Roine.

Här kommer Stefan/Rally Kalle med gasen i botten. Nu har planerna på en rallybil tagit fart och det är ju verkligen något vi behöver i den här familjen. Men jag tyckte Jockes ide´var bra att Stefan kunde ju använda Mustangen.

 

20120211 Tårtdax igen.

Den här gången var det en önskan om en Barbietårta till en flicka som skulle fylla 6 år. Resultatet blev följande.

 

20120208 Vi tänder ljusen

I dag somnade Lennart Stefans pappa, Alice farfar och min svärfar in. Versen som Lisa (svärmor) valt säger allt.

Du var så trött så svag och matt

av sjukdom svår.

Men nu du funnit vilans natt

så skönt du sova får.

 

20120203-06 Ull-akademin

Ja då var den första närträffen avklarad. Massor av nya trevliga bekantskaper med många olika erfarenheter av ull. Mina förväntningar är uppfyllda och jag känner mig jätte inspirerad att  arbeta med ull framöver. Screentryck, broderier, nåltovning & tovning har jag hunnit med dessa dagar. Med så fina arbetslokaler gäller det att utnyttja tiden till max. Jag längtar redan till nästa träff.

Här förklarar vår lärare Christina (i rött) bla. hur screentryck gåt till.

Ett gigantiskt bord att hålla till och tova på. Jag stod många timmar här. Margit och Christina på bilden.

Karda fick vi också lära oss. Här är det Ammie & Adriana som lär sig tekniken.

En tovad sittdyna att ha med på picknick till Alice. Här har jag både tovat, broderat, nåltovat och använt screentryck.

 

20120202 Skolflicka

Ja då har man blivit skolflicka igen. Nu bär det av till Årjäng och Ull-akademin. Spännande! Var till filtmakeriet i Kilafors idag och handelade lite ull i olika färger och former som följer med till skolan. Vi får väl se vad det blir av det hela. Känns som roliga timmen när man får hålla på med ull...

Väskan har jag stickat av fint ullgarn och sedan tovat den i tvättmaskinen.

 

20120127-30 Som i reklamen...

Livet är inte dagarna som går utan dagarna man minns.....Har därför fyllt på minnena med några dagars härlig träning med både hund och häst.

Fredagen började med träning i fina Kilafors hundhall. Bokade 1 timmes träning för mig och hundarna, lite lydnad, lite agility, en aning rally och en liten gnutta freestyle. Tom var laddad och ville träna hur mycket som helst och gärna fort så han hinner göra så mycket som möjligt. Underbar kille som ger allt han har.

Härligt med grön gräsmatta i januari.

Hinder träning för lilla pojken. Mycke nytt att ta in, det tar på krafterna så inte undra på att tungan hänger som en slips. I fårhagen är Noss snabb och intensiv, kanske lite för intensiv ibland medans han är mer Herr ordning och reda på lydnadsplanen. Hoppas det håller i sig.

Lördagen tillbringades i Söderhamn. Alice var anmäld till kurs i markarbete. Alice med favorithästen Jonte gjorde ett strålande jobb på ridbanan. Efter dagens lektion så hade Alice "växt" flera cm och var jätte stolt. Att se sitt barn övervinna svårigheter och kämpa för att lyckas gör att man som förälder blir både stolt och lycklig.

I måndags var det dax för träning i hallen igen. Den här gången i sällskap med Therere, Eva-Lena och Katharina. Bra med störningsträning för Noss, men han verkar ta det hela med ro....även träningskamraterna....

Men det är ju inte bara momentträning som är viktigt, utan även konditionsträning. Så jag och hundarna går gärna långa och många promenade på sjön. När Seppo och Roger är med så älskar Noss att agera "hare".

En trött och slut liten kille som gärna vilar ut i soffan.

 

20120122 Röda dagar, mellandagar & vanliga dagar.

Ja alla dessa dagar. Lika fantastiskt som det är med jul och nyår, lika fantastiskt tycker jag att det är skönt när det är över och "vardagen" kommer. Konstigt det där... Men bara för att det är vardag behöver man inte sluta att njuta av allt fantastiskt. Laviken, paradiset på jorden. Ingen dålig utsikt från köksfönstret om jag får säga det själv.

Jag och hundarna har hunnit med några härliga promenader på sjön innan snön kom. Lagomt med snö och lagomt halt. Men nu blir det dax att plocka fram skidorna för att transportera sig framåt på sjön. I bland vill vi ha en stund för oss själva Tom, Noss och jag så då går vi utan gråtussarna. Underbara härliga promenade på sjön, rensa tankar och ladda lite batterier. Tror jag kommit till himmelen ibland.

En dag med fyrhjulingssafari för Stefan och Alice. Alice älskar att åka en tur med fyrhjulingen med sin pappa men som enligt henne blir alldeles för sällan.

 Under jullovet passade Alice på att åka en hel del skridskor. Hon fick ju nya konståkningsskridskor av tomten.

Alice och Emme åker skridskor i ishallen.

 Tissel tassel. Mannen i grönt i bakgrunden är Peter Jöbacks man som tränar några konster på isen. 

Alice, Anna-Moa och Erik åker skridskor på Växbos egen hockeyplan. Tur att det finns dom som engagerar sig med att spola is, ploga, fixa värmestuga och belysning så att barnen i Växbo kan åka skridskor.

 

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.